Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко знає відповідь на запитання, чому працездатна людина не в змозі прогодувати свою родину

Середа, 4 вересня 2002, 11:48
До редакції "Українська правда" надійшов лист майора Миколи Мельниченка – звернення до українців. Він вирішив звернутися до нації, майже як президент. Але говорить він зовсім про інше. Пропонуємо вам повний текст його листа, а також його заяву на ім’я генпрокурора, яка має бути підставою для порушення кримінальної справи проти Кучми.

Шановні співвітчизники!

Я, Мельниченко Микола Іванович, звертаюсь до Вас напередодні оголошених демократичною опозицією акцій протесту проти існуючого кримінального режиму Кучми. Зроблені мною записи розмов у вищому владному кабінеті країни дають точні й однозначні відповіді на питання:

- чому за роки незалежності Україна опинилася на грані банкрутства;
- чому гине нація, її мова та культура;
- чому мільйони українців змушені шукати кращої долі за кордоном;
- чому зруйновано медицину та освіту;
- чому пенсіонерів доведено до злиднів;
- чому працездатна людина не в змозі прогодувати свою родину;
- чому мафіозні клани стали господарями життя?

Це сталося тому, що Л. Кучма, який незаконно захопив владу шляхом фальсифікації президентських виборів 1999 року, є керівником організованого злочинного угруповання, яке займалося і займається пограбуванням українського народу на мільярди доларів, утворивши при цьому постійно діючу систему хабарництва та корупції.

Підкуп, шантаж, залякування стали нормою відносин режиму Кучми з політиками та журналістами. А тих політиків та журналістів, яких режим не зміг залякати, купити чи зламати, тих, кого Кучма боявся, хто розкривав його злочини та перешкоджав його злочинній діяльності, хто розкривав народу правду - знищували.

Руки Кучми, Литвина, Деркача, Кравченка в крові варварськи вбитого Георгія Гонгадзе. Режим Кучми винний у трагічній загибелі В’ячеслава Чорновола та багатьох інших.

Кучма та Деркач організували замах на Олександра Єльяшкевича, який дивом залишився живим. Задокументовані мною ці та багато інших злочинів - лише верхівка айсберга злодіянь, які вчинено Кучмою та його спільниками проти українського народу.

Як офіцер та громадянин я свідомо зробив свій крок до повалення бандитського режиму Кучми. Леся та Мирослава Гонгадзе, Олександр Єльяшкевич роблять юридичні кроки щодо притягнення до кримінальної відповідальності вбивць, які були та є при владі - Кучми, Литвина, Деркача, Кравченка.

Тепер справа за лідерами тих політичних сил, яким Ви дали на березневих парламентських виборах мандат довіри.

Я звертаюсь до Віктора Ющенка, Олександра Мороза, Петра Симоненка, Юлії Тимошенко: відкладіть на потім ідеологічні розбіжності, об’єднайте свої зусилля по відстороненню Кучми від влади і справедливому судовому розгляді його злодіянь, внесіть такі зміни до Конституції, які б ліквідували назавжди можливість будь-кому узурпувати владу й чинити наругу над Україною.

Співвітчизники! Лихо, яке переживає Україна, не є вічне. Від нас самих залежить, доки банда чинитиме наругу, безкарно грабуватиме народ і торгуватиме суверенітетом України.

Ми та наші діти гідні кращого життя. І лише спільними діями ми зможемо його здобути. Заради цього підтримайте лідерів демократичної опозиції та приєднайтеся до акцій громадянського протесту.

Україні – демократичний устрій, Кучмі – справедливий суд!

З повагою,
Микола Мельниченко

 
 
Генеральному прокурору України Піскуну С.М.
Голові Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України народному депутату України Омельченку Г.О.
Мельниченка Миколи Івановича,

18 жовтня 1966 року народження, народився в с.Западинка Васильківського району Київської області, громадянина України, освіта вища, мешкаю в Україні, М.Київ вул.Береті, 8, кв. 128, тимчасово змушений перебувати в Сполучених Штатах Америки, паспорт, що засвідчує особу - АМ 417749, виданий 2 листопада 2000 року органом №2601

ЗАЯВА

Про злочини, вчинені Президентом України Кучмою Леонідом Даниловичем, колишнім главою адміністрації Президента України, нині Головою Верховної Ради України Литвином Володимиром Михайловичем, колишнім міністром внутрішніх справ України Кравченком Юрієм Федоровичем, колишнім головою Служби безпеки України, нині народним депутатом України Деркачем Леонідом Васильовичем проти журналіста Гонгадзе Георгія Руслановича.

Про кримінальну відповідальність за неправдиве свідчення (донос) щодо скоєння злочину, яка передбачена ст. 383 КК України, згідно зі ст. 95 КПК України попереджений. Зі змістом ст. 63 Конституції України (особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім"ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом) ознайомлений.

Я, Мельниченко Микола Іванович, працював в Адміністрації Президента України з 1994 року по жовтень 2000 року на різних посадах. Остання - старший офіцер безпеки Управління Державної охорони України, маю військове звання майор.

Під час виконання своїх службових обов"язків я став свідком скоєння кримінальних злочинів Президентом України Кучмою Леонідом Даниловичем, тодішнім главою Адміністрації Президента України, нині Головою Верховної Ради України Литвином Володимиром Михайловичем, тодішнім міністром внутрішніх справ України Кравченком Юрієм Федоровичем, тодішнім головою Служби безпеки України, нині народним депутатом України Деркачем Леонідом Васильовичем, головою Державної податкової адміністрації України Азаровим Миколою Яновичем, тодішнім помічником Президента України, нині народним депутатом України Волковим Олександром Михайловичем та іншими державними діячами і посадовими особами.

Будучи свідком скоєння злочинів вищезазначеними особами, я записав у службовому кабінеті Президента України та в інших приміщеннях, де перебував Кучма Л.Д. різними записуючими пристроями їхні розмови, що дають змогу встановити факти планування й підготовки цих злочинів. Технічно документуючи підготовку до скоєння злочинів вищими посадовими особами України, я діяв в стані необхідної оборони (ст.36 КК України) і крайньої необхідності (ст.39 КК України).

28 листопада 2000 року народний депутат України Мороз Олександр Олександрович оприлюднив кілька фрагментів аудіозаписів, зроблених мною в службовому кабінеті Президента України Кучми Л.Д., на яких містяться розмови Кучми Л.Д., тодішнього міністра внутрішніх справ України Кравченка Ю.Ф., тодішнього глави адміністрації Президента України, нині Голови Верховної Ради України Литвина В.М. та тодішнього голови Служби безпеки України, нині народного депутата України Деркача Л.В. про організацію викрадення й вбивства опозиційного журналіста, головного редактора Інтернет-видання "Українська правда" Георгія Гонгадзе.

На зроблених мною в службовому кабінеті Президента України аудіозаписах Кучма Л.Д., Литвин В.М., Кравченко Ю.Ф., Деркач Л.В. неодноразово ведуть розмови з використанням брутальних слів про те, як фізично розправитися з Георгієм Гонгадзе. Ці записи було мною зроблено впродовж червня-першої половини вересня 2000 року. 16 вересня 2000 року, як повідомили засоби масової інформації, Георгій Гонгадзе зник.

Аналіз фактичних даних, які містяться на цих аудіозаписах, дав мені підстави зробити однозначний висновок: Президент України Кучма Л.Д., тодішній глава адміністрації Президента України, нині Голова Верховної Ради України Литвин В.М., колишній міністр внутрішніх справ України Кравченко Ю.Ф. та тодішній голова Служби безпеки України, нині народний депутат України Деркач Л.В. є співучасниками злочину - організаторами викрадення Георгія Гонгадзе, що спричинило тяжкі наслідки. За дорученням Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України третього скликання американська компанія "Бек Тек" провела експертизу зроблених мною, аудіозаписів.

Для проведення цієї експертизи я надав американському експерту Брюсу Кенігу оригінали аудізаписів та технічні пристрої, за допомогою яких я зробив записи. Згідно з висновками експертизи (лабораторний звіт від 8 лютого 2002 року) зроблені мною аудіозаписи, які дослідив Брюс Кеніг, є достовірними й монтажу не піддавалися. Брюс Кеніг проводив ще дві експертизи моїх аудіозаписів щодо посягання на життя народного депутата України Олександра Єльяшкевича і дозволу на продаж радарної системи виявлення повітряних цілей "Кольчуга" Іраку і підтвердив, що й ці аудіозаписи достовірні, монтажу не піддавалися.

На підставі викладеного, як громадянин України, вимагаю від Генерального прокурора України Піскуна С.М. порушити проти Президента України Кучми Л.Д., Голови Верховної Ради України Литвина В.М., народного депутата України Деркача Л.В., колишнього міністра внутрішніх справ Кравченка Ю.Ф. кримінальну справу за вчинення злочину, передбаченого ч.З ст.27, ч.З ст.146 КК України -викрадення Георгія Гонгадзе, вчинене організованою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки й притягти Кучму Л.Д., Литвина В.М., Кравченка Ю.Ф. і Деркача Л.В. до кримінальної відповідальності за вчинений злочин.

Про результати розгляду цієї заяви повідомте мені через народного депутата України Омельченка Григорія Омеляновича, якого я прошу передати заяву Генеральному прокурору України Піскуну С.В.

Заява написана мною власноручно, добровільно і передана Омельченку Г.О.

До заяви додаю розшифровку розмов Президента України Кучми Л.Д. з Литвином В.М., Кравченком Ю.Ф., Деркачем Л.В. та іншими особами щодо Георгія Гонгадзе, які я записав у службовому кабінеті Президента України, а також ксерокопію паспорту, що засвідчує мою особу.
Місто Нью-Йорк, США

27 серпня 2002 р.
М.Мельниченко


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...