Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція: в акціях протесту візьмуть участь бойовики, провокатори, психи, бандити

Четвер, 5 вересня 2002, 17:30
Міністр внутрішніх справ України Юрій Смірнов упевнений, що у ході запланованих на 16 вересня акцій опозиції будуть мати місце провокації, які можуть привести до масових порушень.

Ці провокації ніким спеціально не плануються, однак, виходячи з досвіду попередніх подібних акцій, "вони обов'язково виникнуть", наголосив міністр у четвер на прес-конференції у Києві.

"Ми зобов'язані припускати будь-які можливі варіанти подій", - сказав він.

За словами Смірнова, міліція не буде перешкоджати зборам і ходам людей у Києві й інших містах України, оскільки це було б "аморально і протизаконно". Однак правоохоронні органи мають намір зробити усе для того, щоб забезпечити громадський порядок у дні проведення акції.

У той же час, за інформацією МВС, до цієї акції уже проявляють інтерес "особи з числа кримінальних елементів, психічно хворі".

"Що там за бойовики будуть? Що буде за охорона? Як вони розпалять юрбу? Як організатори акції зможуть справитися з можливими провокаціями? Для нас це всі питання, на які ми повинні відповісти", - сказав Смірнов.

У цьому зв'язку міністр наголосив, що міліція, безумовно, збирає інформацію про акції, однак не про політичну, а про можливу кримінальну їх складову.

"Я не закликаю народ утриматися від участі в акціях, я тільки закликаю до розсудливості, не порушувати закон, не піддаватися на провокації", - сказав міністр.

Він підкреслив, що задача міліції - забезпечити право громадян на вільний вияв своєї позиції через вуличні акції, однак не допустити при цьому повторення подій 9 березня 2001 року.

У той же час Смірнов повідомив, що ще не визначена кількість співробітників правоохоронних органів, які будуть забезпечувати порядок при проведенні масових акцій. "Все буде залежати від ситуації", - сказав міністр, додавши, що міліція "не має намір з народом воювати або бити палицями".

Коментуючи на прохання журналістів інформацію про те, що міліція перешкоджала журналістам з регіонів, які прямували на прес-конференцію лідерів опозиції у Києві, Смірнов заявив, що ця інформація не відповідає дійсності. З його слів, якби такі факти мали місце, то народні депутати не просто б заявили на прес-конференції, а зверталися з депутатськими запитами або оформили свої заяви офіційно. "Ніяких запитів від Олександра Мороза не надходило", - сказав він.

Як повідомлялося раніше, акція опозиції повинна початися в Києві й інших містах України о 15 годині 16 вересня.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Міліція не стежить за опозицією, це їм тільки здалося

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування