Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Замість Кучми Вітренко закидала помідорами Буша

Понеділок, 9 вересня 2002, 19:40
Учасники мітингу протесту біля посольства США повалили на землю опудало президента США Джорджа Буша, закидали його помідорами і проткнули косою смерті.

У понеділок будинок посольства США пікетували близько 500 представників Прогресивної соціалістичної партії України, Руського блоку і Всеукраїнського об'єднання лівих "Справедливість". Вони протестували проти політики США щодо Іраку.

На мітингу лідер ПСПУ Наталія Вітренко зазначила, що необхідно створити трикутник справедливості, який би включав слов'янський світ - Україна-Білорусь-Росія, арабський світ, а також Китай та Індію, які, об'єднавшись, зможуть протистояти агресії США проти Іраку.

Вона нагадала, що народ України проголосував за позаблоковий статус України. "Ми заявляємо: "Ні Україні в НАТО", - сказала Вітренко. Після закінчення свого виступу лідер ПСПУ, а також учасники мітингу відпустили в небо білих голубів і проспівали пісні-протесту "Ні війні".

Учасники мітингу також прийняли резолюцію, в якій пропонується оголосити посла США в Україні Карлоса Паскуаля персоною нон-грата і видворити з України, припинити бомбардування Іраку, зняти блокаду з Іраку і Куби, а також за злочини перед людством віддати Буша під Гаазький трибунал.

Також учасники мітингу вважають за необхідне запропонувати президенту України Леоніду Кучмі скасувати указ про надання повітряних коридорів американським літакам.

Також в понеділок Вітренко повідомила, що ПСПУ не підтримує акцію "Повстань, Україно!". Вона сказала, що виступає за відновлення радянської влади і проти Кучми, Міжнародного валютного фонду й олігархів. Вона також сказала, що її партія не підтримує ідею парламентсько-президенстської чи президентсько-парламентської республіки: "Брати участь у їхній тусовці, щоб замінити декорації? Безумовно, ми цього робити не будемо".

УНІАН, "Українські новини"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування