Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Майже 7% студентів упевнені, що заради участі в акціях протесту їх відпустять з занять

Вівторок, 1 жовтня 2002, 12:35
В акціях протесту в Києві бере участь лише 33,75% студентів, при чому більшість складають молоді люди віком від 22 до 28 років. Про це говорять результати соціологічного опитування київських студентів віком від 18 до 28 років, яке провела громадська організація "Молодіжна Альтернатива".

13,03% взяли участь у мітингах в межах акції "Україна без Кучми", 7,54% - в інших акціях політичного характеру. Кожний п'ятнадцятий брав участь в акціях, що стосувалися виключно питань молоді, 3,67% - в акціях економічного характеру. Майже три відсотки виступали проти підвищення цін на транспорт, комунальні послуги.

Ті, хто не брав участі в акціях протесту, або вважають, що краще досягати компромісу іншим шляхом (майже кожний п'ятий), або не вірять в їхню результативність (14,66%). Байдужі 8,35% опитаних, бояться приєднуватися до акцій протесту майже 8%. Майже кожний тринадцятий нікому не довіряє. 5,7% опитаних вважає, що протестні акції є хуліганськими витівками. Важко відповісти було 2,65% респондентів.

Акції протесту, що відбулися у вересні, підтримали лише 16,7% студентів Києва. Студенти не брали участь у виступах 16 вересня, оскільки не вірили в їх результативність (26,68%), не довіряють лідерам опозиції (13,44%), не цікаво (10,18%). Вагався з відповіддю майже кожний десятий з опитаних. Боялися близько 5% респондентів.

Відповідаючи на питання, чому молодь бере участь в акціях протесту, респонденти дали такі відповіді: понад 37% вважають, що за це платять гроші. Кожний четвертий з опитаних вбачає в цьому позицію учасників. Майже стільки ж (24,03%) вважають, що Молоді люди переживають за інтереси держави, в якій живуть. Майже кожний п'ятий думає, що має відношення до особистих інтересів учасників акцій. Майже 7% впевнені, що заради цього відпускають з занять, а 5% - що цього вимагає адміністрація вузу.

28,5% респондентів впевнені, що для того, аби акції протесту були успішними, необхідно, щоб люди довіряли організаторам акцій протесту. Проблеми з відповіддю мав майже кожний четвертий. 21,38% впевнені, що вдалим акціям протесту мають передувати вдалі акції протесту.

Стільки ж респондентів вважають, що акції протесту в Україні - це маніпулювання народом в інтересах олігархічних кіл, якщо це зміниться, то акції протесту матимуть сенс. Майже 19% вважають, що запорукою успіху буде більша кількість учасників. 15,46% вважають, що акції протесту, у вигляді мітингів, голодувань приречені на невдачу, потрібно шукати нових форм для акцій протесту в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування