Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прем`єр Польщі все ж приїде до України. Але на декілька годин

Середа, 2 жовтня 2002, 11:24
Прем’єр-міністр Польщі Лешек Міллер таки полетить у п’ятницю до Львова на польсько-український економічний форум і на зустріч зі своїм українським колегою Анатолієм Кінахом. Так вирішив глава польського уряду після вівторкових консультацій із президентом і міністром закордонних справ Польщі, повідомляє радіо "Свобода".

Як повідомляє варшавський кореспондент ВВС, прем'єр-міністр Польщі здійснить лише кількагодинний візит на Міжнародний економічний форум у Львові, проте не проводитиме жодних офіційних зустрічей.

На думку керівника польського зовнішньополітичного відомства Влодзімєжа Цімошевіча, зустріч у Львові має економічний і регіональний характер, а відтак відмовлятися від такого різновиду співпраці не варто.

Польський прем’єр також заявив, що хотів би під час перебування в Україні зустрітися з усіма політичними силами.

Сумніви щодо доцільності візиту Міллера до України виникли у Польщі через політичне становище української влади, звинуваченої в можливому продажу озброєнь до Іраку на порушення санкцій ООН, а також через політичну кризу в Україні. В понеділок розглядалася можливість скасувати цей візит.

Саме того дня президент Польщі Александр Кваснєвський знову висловив занепокоєння "болісним" для нього фактом звинувачень проти України.

А поки Польща міркує, як їй вибратися з нинішнього непевного стану у взаєминах із Україною, Сполучені Штати Америки теж здійснюють перегляд своєї політики стосовно України та її президента Леоніда Кучми.

Помічник державного секретаря США з європейських і євразійських питань Елізабет Джоунс зустрілася у вівторок і з міністром закордонних справ України, і з президентом Леонідом Кучмою, який знову запевнив, що Україна жодної зброї в порушення санкцій ООН до Іраку не продавала й готова подати про це необхідну інформацію.

Щоправда, як уточнив секретар Ради національної безпеки й оборони України Євген Марчук, "необхідну" інформацію — це все-таки не всю. Американцям подадуть деякі технічні дані пасивної радарної системи "Кольчуга", назвуть усіх її покупців і посередників, дадуть здійснити перевірку й на виробництві "Кольчуг" (донецькому підприємстві "Топаз"). Але принаймні "деякі моменти" технічного характеру, "звичайно ж, залишаться таємницею", цитує Марчука агентство Франс Прес.

Читайте також:

КВАСНЄВСЬКИЙ ЧЕКАЄ, ЩО КУЧМУ БУДЕ ПОКАРАНО?

Прем`єр Польщі не хоче, щоб його приїзд допоміг Кучмі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...