Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В УНІАНі настало перемир'я?

Четвер, 3 жовтня 2002, 11:26
У четвер зранку в бунтівному агентстві УНІАН був відключений Інтернет, журналісти не мали доступу до сайту, також не працювала розсилка новин. Зникла сама Інтернет-сторінка УНІАНу, яку редагували журналісти-повстанці. При виході на сайт з'являвся такий напис: "По техническим причинам сайт временно недоступен" (російською мовою). Пізніше він був доповнений українським перекладом цієї фрази. Так починався третій день бойкоту проти цензури, яку, за словами журналістів агентства, вони відчули з приходом нового керівництва.

На фоні цього блокованого протесту відбувалася нарада журналістів із керівником агентства Василем Юричком, який з виконавчого директора став в.о. гендиректора УНІАНу. Олег Наливайко, що обійняв цю посаду у вересні, опинився у відпустці за власний рахунок. За словами журналістів, таким було рішення акціонерів агентства.

Зі зборів уніанівців Юричко вийшов знервований, хоча начебто в мирі з колективом. Він заявив, що журналісти агентства та його керівництво дійшли згоди щодо принципів роботи в майбутньому. Отже, політика УНІАН залишатиметься незмінною та полягатиме в оперативному та об'єктивному висвітленні всіх політичних сил.

Також УНІАН готовий надавати свій конференц-зал будь-яким політикам, однак за попередньою домовленістю (у вівторок непорозуміння щодо оренди приміщення виникли з лідерами опозиційної "трійки").

В.о. гендиректора зазначив, що винними у конфлікті були обидві сторони: і він, оскільки "не чітко проговорив з усіма людьми", і журналісти, які "почали говорити мовою ультиматумів". "Якщо виникатимуть суперечливі моменти, то ми їх вирішуватимемо конструктивно", - зазначив Юричко. Водночас він сказав, що як керівник агентства відповідальний за матеріали, які випускатиме УНІАН.

Нинішнє ж непорозуміння він назвав "періодом адаптації" між колективом та новим керівництвом.

Під час зборів колективу, за словами одного з кореспондентів УНІАНу, Юричко сказав, що звільнив Альбіну Трубенкову з посади редактора відділу політики. Також новий в.о. гендиректора повідомив, що не буде проти, якщо звільняться ті працівники агентства, які підписали листа протесту.

Однак уже після переговорів із журналістами він повідомив, що не прийматиме кадрових рішень через конфлікт із колективом: "Ніхто звільнений не буде. Для цього немає підстав. У нас агентство буде швидко розвиватися, якщо не налякаємо інвесторів [цим конфліктом]. І проблема стоятиме не звільняти людей, а де їх брати".

Самі ж журналісти УНІАНу виглядали невпевненими. За їх словами, після засідання вони мають доопрацювати компромісне рішення та зробити спільну заяву керівництва та колективу. В цьому документі мають бути задекларовані принципи неупередженості діяльності агентства та гарантії незвільнення журналістів.

Під час переговорів Юричка з журналістами останні вимагали, щоб під час бесіди була присутня юрист Інституту Масової Інформації Марія Самбур. Проте Юричко заявив, що конфлікт в УНІАНі є "внутрішньою проблемою" і поставив ультимативну вимогу "або я, або вона". Після цього, щоб не загострювати і без того напружену ситуацію, Марія Самбур залишила збори.

Приблизно об 11:40 сайт УНІАН почав завантажуватися. Юричко повідомив, що Інтернет-сторінку агентства було блоковано за його розпорядженням. Водночас він наголосив, що за час роботи в УНІАНі не зняв із стрічки новин жодного повідомлення.

І ще одне нововведення. Тепер на першому поверсі агентства замість бабусі-вахтерки перебуває охорона.

Читайте також:

Перша ластівка на голову Геббельсам

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: підозрюваним допомагали тікати двоє військових
10:58
фотоЗа хабарі робили довідки про інвалідність: ДБР викрило групу медиків на Львівщині
10:52
Сольський досі міністр і після виходу на волю зможе повернутися до роботи - адвокат
10:40
"Укрзалізниця" відновила регулярний рух поїздів на Харківщині
10:30
У Харкові двоє ремонтників коригували атаки РФ по позиціях мисливців за "Шахедами"
10:29
Виросли на війні: скільки PepsiCo, Phillip Morris та інші заробили в Росії у 2023
10:25
Anglo American відхилила пропозицію з поглинання від гірничодобувного гіганта BHP як значно недооцінену
Усі новини...