Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Всі секретні матеріали щодо газового консорціуму будуть оприлюднені

Вівторок, 8 жовтня 2002, 10:23
Голова підкомітету з питань газової промисловості парламентського комітету з ПЕК Олександр Гудима обіцяє оприлюднити секретні документи щодо створення україно-російського газового консорціуму.

Як він заявив в ефірі Громадського радіо, він збирається оприлюднити документи, на яких на даний час стоїть гриф "секретно". За його словами, у першому з документів - зауваженнях Міністерства фінансів до проекту договору - йдеться про втрати, яких може зазнати бюджет України внаслідок підписання вказаного документу в поданій редакції (якщо консорціум буде здійснюватися на паритетних засадах).

Мінфін пропонував до розв'язання питань, пов'язаних із втратами, відмовитися від укладання будь-яких угод.

Другий секретний документ, оприлюднений Гудимою - лист канцлера ФРН Герхарда Шредера. У ньому йдеться про можливість участі у розробці проекту угоди керівництва компанії "Рургаз" та висловлюється упевненість в можливості успішної реалізації тристоронньої угоди. Натомість, договір підписали представники України та Росії.

Гудима зареєстрував для винесення на обговорення Верховної Ради проект постанови, що встановлюватиме відповідальність уряду в питанні розробки та підписання Договору про створення Міжнародного консорціуму з управління газотранспортною системою України. В цій постанові пропонується визнати незадовільною роботу Кабінету Міністрів у цьому питанні.

Депутат також заявив, що має намір відмовитися від депутатської недоторканності після оприлюднення таємних документів. За його словами, якщо в судовому порядку буде визнано, що вони містять державну таємницю, він згоден нести кримінальну відповідальність.

У іншому випадку Гудима домагатиметься притягнення до відповідальності прем'єр-міністра Анатолія Кінаха, котрий і наклав на ці документи гриф секретності. За словами Гудими, це робилося для того, щоб сховати всю правду про особливості створення консорціуму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування