Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма не любить опозицію, тому що вона не любить його

Вівторок, 8 жовтня 2002, 15:24
Президент України Леонід Кучма пояснює нелюбов до себе опозиції тим, що він не дає їй прийти до влади.

"Чому вона мене буде любити, якщо я не даю їм прийти до влади сьогодні", - сказав Кучма на прес-конференції у вівторок у Києві, відповідаючи на питання журналістів. При цьому він підкреслив, що зміна президента відбудеться, згідно з Конституцією, у 2004 році (на чергових президентських виборах).

Разом з тим, Кучма зазначив, що з першого дня після парламентських виборів він був готовий до конструктивної роботи з опозиційними силами. "Я робив спроби, щоб компроміс був досягнутий", - підкреслив він, зазначивши, що якби опозиційні сили хотіли, щоб у парламенті була створена більшість - "вона
була б організована 5 місяців тому".

При цьому він заявив, що на зустрічі з лідером фракції "Наша Україна" Віктором Ющенком, яка відбулася у той час, він висловив готовність дозволити парламентській більшості формувати Кабінет Міністрів з пріоритетним правом "Нашої України" запропонувати кандидатуру прем'єр-міністра.

"Дві сторони розійшлися із задоволенням, а через 2 дні ультиматуми, де знов все було поставлене на голову, і президенту пропонувалося ігнорувати Конституцію України", - сказав Кучма.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...