Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорномирдін буде контролювати Кучму, який буде контролювати консорціум

Вівторок, 8 жовтня 2002, 17:18
Посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін упевнений, що не буде "жодних накладок" у зв'язку з тим, що діяльність міжнародного газотранспортного консорціуму буде регулюватися українським законодавством.

"Ніяких накладок не буде. У нас працює багато спільних підприємств, що знаходяться й в Україні, і в Росії, і в інших країнах, для чого існує багато конфігурацій. Але принципово важливо, що консорціум буде знаходитися в Києві і буде жити за українськими законами, і було б не розумно переносити його в інше місце. А раз він у Києві, то повинен відповідати українським законам", - сказав Чорномирдін у вівторок у Києві в інтерв'ю журналістам.

Посол також упевнений, що навколо діяльності майбутнього консорціуму буде багато розмов. "Аматорів подискутувати багато, але мова йде про серйозну роботу. Для нас важливо, щоб система працювала надійно, тому що ми - виробники. Те ж саме потрібно і для споживачів - країн західної Європи. Я не думаю, що почнуться розмови, тому що це вигідно й Україні", - відзначив він.

Чорномирдін також критично ставиться до висловлень деяких політиків про те, що створенням консорціуму "хтось комусь чимось поступився". "Це - дурість. Для утримування потужної газотранспортної системи, що є в Україні, потрібні величезні кошти. І Росія і західноєвропейські компанії, що у майбутньому приєднаються до Консорціуму, будуть робити все, щоб система працювала надійно, для чого потрібна модернізація, реконструкція, упровадження нових технологій, тому що система стара. Тому скільки потрібно, стільки і будуть вкладати. Це вигідно самій Україні", - сказав посол.

7 жовтня Україна і Росія в ході саміту СНД у Кишиневі (Молдавія) підписали міжурядову угоду про стратегічне співробітництво в газовій сфері і корпоративний договір між РАО "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" про створення підприємства "Міжнародний консорціум з керування і розвитку газотранспортних мереж України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запустили ракети: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...