Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура обіцяє знайти голову Георгія Гонгадзе. Невідомо тільки коли

Вівторок, 8 жовтня 2002, 19:08
Слідство у справі Георгія Гонгадзе шукає голову журналіста і рано чи пізно ці пошуки дадуть позитивні результати, повідомив ІМІ заступник Генерального прокурора Віктор Шокін.

"Ми не можемо на даний час поділитися із засобами масової інформації нашими методами пошуку, оскільки таку інформацію можуть використати і не в інтересах слідства" наголосив Шокін.

Наразі слідча група, до складу якої входять слідчі прокуратури, служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ України, відпрацьовують основні версії вбивства журналіста. "Однозначно це було вбивство на замовлення" сказав Шокін. Серед основних версій домінує версія, яка пов'язана з професійною діяльністю Георгія Гонгадзе. Не відкидається і версія політичного вбивства.

Сьогодні слідство не може конкретно сказати, коли буде розкрито це вбивство, але те, що воно буде розкрите пан Шокін не має сумніву. За словами Віктора Шокіна, Генеральний прокурор ніколи не робив заяв про розкриття вбивства Гонгадзе у шестимісячний термін.

"Відрізання голови можливо розцінювати як одну із причин смерті Георгія Гонгадзе. За відсутністю голови Гонгадзе жоден експерт світу не зможе встановити причину смерті" наголосив пан Шокін.

Нагадаємо, що у п'ятницю мати Георгія Леся Гонгадзе подала заяву до Генеральної прокуратури України та Головного бюро судово-медичних експертиз України, де просить не вирішувати питання про поховання решток "таращанського тіла" до одержання висновків експертизи, організованої за участю "Репортерів без кордонів".

Як наголошується в заяві, Леся Гонгадзе сподівається на те, що ця експертиза буде останньою і дасть вичерпні відповіді на всі питання.

Пані Леся зазначає: "Скелет, з якого брався матеріал для проведення чергової експертизи, знаходився в труні, яку вже було опечатано тричі і тричі відкривали до вчорашнього дня. Це було видно з паперових опломбувань". Для проведення експертизи мати Георгія Гонгадзе надала проби своєї крові, слини, лезо бритви Георгія, а також волосся 7-місячного Гії та волосся зі светра, який він носив у зрілому віці.

Леся Гонгадзе також одержала відповідь незалежного французького експерта на питання, чи могла протягом 2-х місяців у шлунку "таращанського тіла" зберігатися їжа: Жан Ріволє відповів позитивно. Матір загиблого журналіста цікавило також, чи можуть різнитися дані кількох експертиз про розміри стопи покійного. Ріволє дав також позитивну відповідь. Він пояснив, що різниця в цифрах залежить від того, яким чином вимірюється стопа – звичайною лінійкою чи спеціальним приладом, під певним кутом нахилу стопи.

Нагадаємо, що саму експертизу "таращанського тіла" проведе одна з незалежних лабораторій у Швейцарії.

Інститут Масової Інформації

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...