Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма боїться їхати до Варшави - Мороз

Середа, 9 жовтня 2002, 00:00
Лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз впевнений, що президент Кучма не поїде на форум "Розширення ЄС і НАТО: перспективи для України", який проходитиме у Варшаві 15-16 жовтня, оскільки "злякався питань", які можуть бути підняті на ньому.

В інтерв'ю журналістам Мороз зазначив, що його не здивувала заява Кучми щодо пропозиції прем'єр-міністра Польщі провести переговори президента та опозиції у Варшаві під час форуму 15-16 жовтня. У вівторок Кучма заявив, що він розцінює як "втручання у внутрішні справи України" пропозицію прем'єр-міністра Польщі Лєшека Міллера провести переговори між президентом України і представниками опозиції в Польщі. "Ми розберемося самі. Нехай нам не заважають. Я не вважаю, що це допомога, вибачте", заявив Кучма.

Мороз наголосив, що цей форум є дуже важливим і корисним, особливо в той час як Польща має намір вступити до Євросоюзу. Він переконаний, що стратегічні партнери Україна та Польща повинні обговорити питання подальших взаємовідносин з урахуванням інтересів обох держав. За словами Мороза, після зустрічі з прем'єр-міністром Польщі Міллером він мав розмову з українським прем'єр-міністром Анатолієм Кінахом, і у нього склалось враження, що Кінах розуміє значення такої конференції і прем'єр хотів узяти в ній участь.

Проте, Мороз впевнений, що після заяви Кучми на форум від української влади ніхто не поїде, але сам лідер СПУ не змінюватиме своїх планів і відвідає форум, повідомляє УНІАН.

Тим часом, як повідомляє офіційний сайт президента, 8 жовтня Кучма провів телефонну розмову з президентом Польщі Александром Кваснєвським.

Під час розмови президент Польщі наголосив, що Польща вважає Україну своїм надійним політичним і економічним партнером. Александр Кваснєвський запросив Леоніда Кучму відвідати саміт "Розширення ЄС та НАТО: перспективи для України", який відбудеться 15-16 жовтня у Варшаві.

Президенти також домовилися провести двосторонню зустріч до кінця цього року.

Інтерфакс-Україна з посиланням на офіційний сайт президента Польщі повідомляє, що Варшаву, можливо відвідає, голова адміністрації президента Медведчук. Про це сам Кучма розповів у телефонній розмові з Кваснєвським.

Як повідомляється в прес-релізі, Кучма "із зацікавленістю сприйняв цю ініціативу, однак повідомив, що у зв'язку із запланованим на цей час візитом до України президента Ірану не зможе бути присутнім на конференції".

Сайт "Газети Выборчей" повідомляє з посиланням на канцелярію президента Польщі, що Кучма запропонував, щоб його на конференції у Варшаві представляв не тільки Медведчук, але і прем'єр України Анатолій Кінах.

На конференції у Варшаві очікують, зокрема, повноважного представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Хав'єра Солану, прем'єра Швеції Йорана Перссона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...