Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більшовики змінять Раду НБУ та призначать свого члена Нацради

Середа, 9 жовтня 2002, 14:42
Перший заступник голови Верховної Ради України Геннадій Васильєв і заступник глави парламенту Олександр Зінченко залишаться на своїх посадах після перерозподілу парламентських посад більшістю.

Про це в інтерв'ю журналістам у середу після засідання координаційної ради парламентської більшості повідомив її координатор Олександр Карпов.

За словами Карпова, на засіданні ще раз була підтверджена позиція більшості про те, що ніхто з більшості не може бути понижений у своєму статусі. Таким чином, найвірогідніше, на займаних посадах залишаться як заступники спікера, так і нинішні керівники комітетів, призначені від більшості.

Водночас, за словами Карпова, питання про бальну оцінку посад першого віце-спікера і віце-спікера Верховної Ради продовжує обговорюватися, і пропозиції з цього питання будуть внесені на наступне засідання, що відбудеться в четвер.

Він також повідомив про те, що завершилася розробка документів з пропозицій про перерозподіл парламентських комітетів, прийнятий загальний алгоритм перерозподілу комітетів.

За словами Карпова, бюджетний комітет оцінений у 2 бали, крім того, до другої групи комітетів віднесений комітет з питань аграрної політики, комітет з іноземних справ, комітет з питань національної безпеки й оборони, а також регламентний комітет.

Карпов також повідомив, що в середу до 16.00 депутатські групи і фракції повинні внести свої пропозиції щодо своїх претензій на посади голів й перших заступників комітетів. Він також підтвердив, що всі комітети розподілені по 3-м групах.

Щодо формування уряду, за словами Карпова, продовжується допрацювання відповідних документів. Він також нагадав, що прийнято рішення про те, що питання, які стосуються перерозподілу парламентських комітетів, будуть прийматися в першу чергу, а після цього більшість перейде до розгляду питань про формування уряду.

Карпов також нагадав, що в робочу групу з питань перерозподілу комітетів входять член фракції Народно-демократичної партії України Анатолій Толстоухов і постійний представник президента у Верховній Раді Олександр Задорожній.

Як повідомив співголова депутатської групи "Народовладдя" Богдан Губський, відповідно до визначеного алгоритму, посада глав "найпопулярніших" комітетів оцінюється в 1-4 бала.

В другій групі - "популярних" комітетах - посада глави оцінюється в 1-2 бала. У групі "непопулярних комітетів", посада глави оцінена в 1 бал. Посада глави бюджетного комітету оцінюється в 2 бали.

Губський також повідомив про те, що посади перших заступників глав комітетів оцінюються "у половину вартості глав комітетів". Перший заступник глави бюджетного комітету - 1 бал, заступник глави в першій групі комітетів - 0,7 балів, другої групи - 0,6, третьої - 0,5.

Він також підкреслив, що в перерозподіл посад включені посади в наглядових радах банків, що оцінені в 0,5 бала, член Нацради з телебачення і радіомовлення - 0,5 бала і глава спеціальної контрольної комісії оцінений - 1 бал.

Як повідомлялося раніше, у рамках ротації не планувалася зміна спікера парламенту, а також прем'єра країни.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування