Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експертиза "таращанського тіла" навіть не починалася

Понеділок, 4 листопада 2002, 12:45
Французький експерт Жан Риволє, якого запросила міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" для проведення експертизи "таращанського тіла", не може розпочати лабораторні дослідження через відсутність представників української влади, зокрема, Генеральної прокуратури України.

Так пояснив у понеділок причину відсутності дотепер результатів незалежної експертизи "таращанського тіла" адвокат матері журналіста Лесі Гонгадзе Андрій Федур. Раніше Риволє повідомив, що результати експертизи, зразки для якої були відібрані ще на початку жовтня, будуть відомі через кілька тижнів - наприкінці жовтня.

За словами адвоката, опечатані в Україні пакети зі зразками для досліджень, у тому числі фрагментами "таращанського тіла" разом зі зразками, наданими Лесею Гонгадзе, повинні бути розкриті тільки у присутності повноважних представників Генпрокуратури. "Відповідно до закону, надзвичайно важливо встановити, що пакети не розкривалися, не мають ушкоджень і не замінялися на інші. Саме через відсутність представників Генпрокуратури експерт не може почати лабораторні дослідження", - сказав Федур.

За наявними в нього даними, Генпрокуратура поясняє відсутність своїх представників різними обставинами, зокрема, відсутністю в співробітника закордонного паспорта.

7 жовтня Риволє провів огляд "таращанського тіла" в присутності Гонгадзе, її представника - генерального секретаря організації "Репортери без кордонів" Робера Менара, адвоката Федура, а також представників слідчої групи Генпрокуратури і взяв зразки тіла.

Експертиза проводиться у Швейцарії.

Леся Гонгадзе направила заяву до Генпрокуратури і Головного бюро судово-медичної експертизи України, у якій просила не вирішувати питання про поховання останків "таращанського тіла" до одержання результатів незалежної експертизи. Вона сподівається, що ця експертиза буде останньою і дасть вичерпні відповіді на всі питання.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...