Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримінальні справи екс-працівників ЄЕСУ розглянуть у Чернігові

Понеділок, 4 листопада 2002, 14:44
6 листопада о 10.00 в Апеляційному суді Чернігівської області розпочнеться розгляд справ чотирьох колишніх працівників корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ), нещодавно екстрадованих з Туреччини, повідомляє УНІАН з посиланням на адвокатата обвинувачених Віктора Швеця.

Розглядатимуться справи екс-гендиректора ЄЕСУ Геннадія Тимошенка (свекора лідера БЮТ Юлії Тимошенко), бухгалтерів Антоніни Болюри та Лідії Сокольченко, а також колишнього голови правління ЄЕСУ Євгена Шаго.

Швець зазначив, що заступник голови Верховного суду України Василь Маляренко передав розгляд зазначених справ в Апеляційний суд Чернігівщини, задовольнивши клопотання, подані з цього приводу заступником Генерального прокурора України Віктором Шокіним та самим Швецем. За словами адвоката, в клопотаннях йшлося про передачу всіх чотирьох справ на слухання в будь-який інший з обласних Апеляційних судів України, крім Київського. Рішення ж щодо обрання для слухань суду Чернігівської області приймав вже безпосередньо суддя Маляренко.

"Наші клопотання задовольнили і передали справи до Апеляційного суду Чернігівської області, - зазначив Швець. - Я вважаю, що в Апеляційному суді Києва не може бути забезпечено об'єктивного та законного розгляду цих справ".

Генеральна прокуратура України звинувачує чотирьох колишніх керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України" у привласненні майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, що карається позбавленням волі на термін від 7 до 12 років (частина 5 статті 191 Кримінального кодексу). Ця стаття серед інших обвинувачень інкримінується усім чотирьом фігурантам кримінальної справи.

Крім цього, Тимошенку і Шаго Генпрокуратура інкримінує скоєння контрабанди (ст. 70 в редакції Закону України про внесення змін до Кримінального кодексу від 15 лютого 1995 р.), приховування валютної виручки (ст. 80-1 в редакції Закону України про внесення змін до Кримінального кодексу від 29 липня 1994 р.), службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 27 чинного ККУ).

Болюру та Сокольченко звинувачують у приховуванні валютної виручки (ст. 80-1 в редакції Закону України про внесення змін до Кримінального кодексу від 29 липня 1994 р.), службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 27 чинного ККУ).

23 жовтня 2002 року постановою судді Печерського місцевого суду Києва обвинуваченим обрано запобіжний захід - утримання під вартою.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...