Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чехи дадуть візи Кучмі і Лукашенку. Але гарантій бойкоту "парочки" не дають

Вівторок, 5 листопада 2002, 09:29
Чехія не буде перешкоджати приїзду президентів держав, які не отримали запрошення на участь у саміті НАТО у Празі.

Однак, як повідомляє радіо "Прага", "у ході проведення саміту такі президенти могли б зустрітися з холодним прийомом, наприклад, під час їх виступу інші учасники могли б демонстративно залишити зал", повідомляє Інтерфакс-Україна.

У число запрошених не включений український президент Леонід Кучма, оскільки Україна підозрюється у поставках зброї Іраку. Крім того, у Брюсселі до цих пір обговорюється питання присутності на саміті білоруського президента Олександра Лукашенка.

За інформацією офіційних представників у Празі, президент Білорусі готується очолити білоруську делегацію на саміті альянсу у Празі. Речник чеського міністерства закордонних справ Карел Борувка сказав, що Мінськ надіслав прохання надати візу для білоруського президента.

Досі Лукашенко ніколи не брав участі у зустрічах НАТО й офіційний Мінськ ще не підтвердив плани візиту. Однак у Празі кажуть, що Білорусь офіційно є членом Ради північноатлантичного партнерства і підстав для відмови Лукашенку немає, повідомляє Українська служба ВВС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування