Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відомо про зміст 4 із 7 питань США до України

Середа, 6 листопада 2002, 11:13
Американська сторона прагне отримати повну інформацію про характеристики радарів "Кольчуга" та деталі співробітництва України з Росією та Китаєм. Про це з поінформованих джерел вдалося дізнатися Радіо Свобода.

Як відомо, за результатами роботи в Україні команди американських та британських експертів, американська сторона поставила офіційному Києву 7 додаткових питань, заявив у вівторок спікер українського парламенту Володимир Литвин.

На умовах анонімності українські посадові особи повідомили Радіо Свобода інформацію щодо принаймні чотирьох із семи питань. Насамперед США хочуть, по-перше, отримати доступ до документів і протоколів засідань комітету з питань політики експортного контролю та військово-технічного співробітництва при президентові України за два останні роки. Це документи з грифом цілком таємно.

По-друге, як стверджують джерела, США хочуть отримати повні характеристики радіолокаційної станції пасивної розвідки "Кольчуга". Йдеться не про експортний варіант, а про ті зразки, які виробляє Україна з урахування українських ноу-хау. Українські розробники вважають це вже не державною, а комерційною таємницею.

По-третє, США та Британія хочуть знати схеми кооперації між Україною та Росією у справі виробництва станцій "Кольчуга". І, нарешті, четверте з відомого, це те, що США хочуть знати деталі переговорів про укладання контракту на продаж станцій "Кольчуга" до Китаю. Ця інформація, як вважають представники українського збройового бізнесу, у разі оприлюднення може завдати шкоди подальшим контактам між Києвом та Пекіном у збройній сфері. Китай після Ефіопії є другим офіційним покупцем станцій "Кольчуга" в Україні.

Читайте також:

УКРАЇНІ ЗАПРОПОНОВАНО ВІДПОВІСТИ НА ДОДАТКОВІ ЗАПИТАННЯ – ДЕРЖДЕП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...