Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У разі політичної реформи парламент поділять олігархи, вважає Безсмертний

П'ятниця, 8 листопада 2002, 18:26
"Заяви президента про необхідність проведення політичної реформи в державі залишаються заявами," – вважає політичний координатор блоку "Наша Україна" Роман Безсмертний.

Запропонована президентом політична модель, на думку Безсмертного, здатна "перетворити Україну з президентсько-олігархічної диктатури на олігархічно-кланову".

"Варіант, який озвучив президент, передбачає створення парламентської республіки з мажоритарною виборчою системою. У такому разі парламент складатиметься із представників олігархічних кланів. Вони отримають право обирати свого президента і оберуть Кучму", - підкреслив Безсмертний.

Безсметрний також заявив, що "держава перебуває у стагнації". За його словами, "уряд не працює належним чином, тотальний контроль над владою в країні здійснює адміністрація президента, яка не є конституційним органом влади, а парламент за умов безпорадності так званої більшості не може нормально функціонувати".

"Нинішня більшість є умовною," - зазначив парламентарій. Водночас він звернув увагу на те, що влада намагається відвернути увагу суспільства від системної кризи. "Замість проведення системних змін нам підкинули дві проблеми - необхідність конституційної реформи і обрання прем'єр-міністра," – цитує Безсмертного прес-служба "Нашої України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...