Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Влада Буковини скаржиться на місцеві ЗМІ до... Медведчука

Вівторок, 10 грудня 2002, 09:33
Влада Чернівецької області має намір залучити адміністрацію президента України до вирішення конфлікту між облдержадміністрацією та опозиційними ЗМІ Буковини.

Про це повідомив завідуючий відділу зв'язків з громадськістю і пресою Чернівецької облдержадміністрації Дмитро Миронюк, коментуючи звернення ряду ЗМІ Буковини до влади України з приводу утисків свободи слова в регіоні.

6 грудня провідні ЗМІ області Буковини розпочали пасивну акцію протесту з метою припинити тиск на свободу слова, зокрема, проігнорували прес-конференцію голови Чернівецької обласної державної адміністрації Теофіла Бауера. 9 грудня телекомпанії ТВА та ТРК "Місто", найтиражніші газети краю "Молодий буковинець", "Час", "Доба", "Чернівці", "Буковинське віче", власкори Радіо Свобода, агентства УНІАН, "Киевских ведомостей" закликали своїх колег, чиновників та жителів Чернівецької області приєднатись до цієї акції та "ігнорувати усі офіційні акції облдержадміністрації".

За словами Миронюка, неприхід на прес-конференцію "трьох газет" ще не є свідченням бойкотування ЗМІ голови Чернівецької обласної державної адміністрації. Прес-конференція відбулася, "навіть було опозиційне телебачення", сказав він.

Завідуючий відділу зв'язків з громадськістю і пресою Чернівецької облдержадміністрації при цьому зазначив, що непорозуміння в області існує між окремими ЗМІ та владою, але, за його словами, проблема "влада і ЗМІ" - невичерпна і вона "була споконвіку", але це аж ніяк не є "проблемою №1 для області", хоча "може, комусь цього хочеться".

Миронюк зазначив, що газети, які себе називають опозиційними, зокрема "Час", "пишуть таке про президента, про адміністрацію", що таку "газету на сьогоднішній день треба було б, може, і закрити". "Просто хлопці вже розперезалися", і якщо не на рівні області, то на рівні адміністрації президента України, уряду, силових структур треба звернути увагу на ці видання, на те, "що вони пишуть, про кого вони пишуть, хто їх фінансує", зазначив завідуючий відділом зв'язків з громадськістю і пресою Чернівецької облдержадміністрації.

Миронюк повідомив, що колектив Чернівецької облдержадміністрації "обурений тим, що пишуть ці газети", і найближчим часом звернеться до президента України, Кабміну, щоб вони "огородили" їх від різних наклепів і звинувачень. Він зазначив, що "ми не є злочинці, коли починають цькувати, то терпець може увірватися". За його словами, нехай приїде комісія адміністрації президента і розбереться, "що це за друковані органи, що це за телебачення, як вони висвітлюють" події, "нехай вони подивляться, що пишуть про президента, що пишуть про уряд".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування