Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Буш "повністю погодився", що Європа без України неможлива

Середа, 4 грудня 2002, 19:54
Президент Литви Валдас Адамкус повідомив, що під час недавньої зустрічі тет-а-тет з американським президентом Джорджем Бушем десять днів тому заручився підтримкою політики Литви щодо України, яка полягає в тому, щоб Україна обов'язково була частиною Європи.

Про це Валдас Адамкус повідомив голову Верховної Ради України Володимира Литвина на зустрічі у Вільнюсі в середу.

Адамкус сказав, що в бесіді він висловив Джорджеві Бушу позицію Литви щодо співпраці з Україною і зацікавленість Вільнюса в тому, щоб "Європа була з Україною".

"Я ще раз підкреслив (Джорджу Бушу), що ми не уявляємо Європи без України," - процитував Адамкуса українській службі Бі-Бі-Сі його радник з дипломатичних питань Еґідіюс Мяйлюнас.

За словами литовського президента, Джордж Буш відповів, що зараз він "краще розуміє" зацікавленість Литви Україною і "повністю погоджується" з арґументами щодо України в Європі, а також підтримує позицію, яку займає Литва стосовно України.

Джордж Буш відвідав Вільнюс 22-23 листопада після саміту НАТО, на якому Литву - разом з сімома іншими країнами Центральної та Східної Європи - було запрошено до альянсу.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування