Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вбивство Гонгадзе не розкриють ніколи?

Четвер, 9 січня 2003, 13:14
Міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" припускає, що вбивство українського журналіста Георгія Гонгадзе може залишитися нерозкритим. Про це "Німецькій хвилі" заявив генеральний секретар організації Робер Менар.

"Репортери без кордонів", Рада Європи й міжнародна спільнота не припинять тиснути на державні установи в Україні, від яких залежить розкриття вбивства Георгія Гонгадзе, каже Робер Менар. Водночас він відзначив певний позитив у розслідуванні від часу призначення в Україні нового гепрокурора. Зокрема, "Репортерам без кордонів", які представляють інтереси матері загиблого журналіста, було надано в Україні можливість ознайомитися з матеріалами справи. Однак цього недостатньо, наголошує Робер Менар.

"Треба, щоб нарешті було досягнуто прогресу в самому розслідуванні вбивства. Треба перевірити твердження свідків про те, що Гонгадзе перед вбивством переслідували представники міністерства внутрішніх справ. Для цього слід нарешті допитати цілком конкретних людей". За дорученням "Репортерів без кордонів" наступного тижня в Швейцарії буде проведено ще одну екпертизу так званого "таращанського тіла".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування