Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БУШ ПОКАРАВ КУЧМУ ЗА "КОЛЬЧУГИ" НА 34 МІЛЬЙОНИ

Субота, 1 лютого 2003, 13:02
Адміністрація президента Джорджа Буша вирішила відмовити українському уряду в наданні 34 мільйонів обіцяної допомоги. Як повідомив у п'ятницю офіційний представник адміністрації Буша, таке рішення прийнято після санкціонування президентом Кучмою продажу "Кольчуг" до Іраку.

Більшість або всі гроші будуть переспрямовані на підтримку неурядових груп в Україні, сказав представник, який побажав залишитися неназваним.

Загальна програма допомоги Україні складає близько $150 мільйонів. Зміни не торкатимуться військових програм та програм попередження ядерного поширення.

Офіційний представник сказав, що США думають продовжувати працювати з Україною для сприяння політичним та економічним змінам, передає Associated Press.

Тим часом "Німецька хвиля" зазначає, що таке рішення, як заявив представник держдепартаменту США, стало результатом перегляду Америкою своєї політики щодо України у зв'язку з можливими поставками "Кольчуг" до Іраку.

Як повідомляють американські телеканали, йдеться про скасування будь-якої фінансової допомоги державним структурам України, оскільки Україна не сприяє розслідуванню справи про продаж Іраку радарних комплексів "Кольчуга".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування