Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські журналісти поки не виключають версії вбивства Коломійця

Понеділок, 3 лютого 2003, 12:37
Причиною смерті директора "Українських новин" Михайла Коломійця стала странгуляційна асфіксія через повішення. Такий висновок зробила група українських незалежних журналістів, яка повернулася з Білорусі, повідомляє "Ліга економічних журналістів".

Поїздка стала частиною журналістського розслідування обставин та причин загибелі Михайла Коломійця, яке проводить громадська організація "Ліга економічних журналістів" за фінансової підтримки Міжнародного фонду "Відродження".

Журналісти не знайшли беззаперечних доказів застосування до Михайла Коломійця фізичної сили, проте деякі обставини не дозволяють абсолютно виключати версію вбивства. Зокрема, не можна відкинути версію про психологічний тиск, внаслідок якого він був доведений до самогубства.

Журналісти перевіряли версію імітації самогубства. Для цього було відтворено можливу послідовність дій Михайла Коломійця в останні хвилини життя, зібрано інформацію криміналістичного та судово-медичного характеру, проаналізовано свідчення очевидців, які бачили тіло.

За результатами журналістського розслідування вдалося встановити точний час смерті Михайла Коломійця – відрізок між 17:00 та 18:00 28 жовтня 2002 року.

Журналісти перебували в Білорусі з 28 січня до 1 лютого цього року. Працювали в Мінську, Молодечно, провели зустрічі з білоруськими працівниками правоохоронних органів, судово-медичними експертами, а також з людьми, які спілкувалися із Коломійцем в останні дні його життя, бачили тіло після смерті.

В Білорусі працювали: Олексій Кириченко (Ліга економічних журналістів), Єгор Соболєв (незалежний журналіст), Володимир Бойко (Інститут масової інформації), оператор, режисер. Журналістське розслідування триває в Україні.

За результатами журналістського розслідування "Лігою економічних журналістів" буде видано окрему брошуру.

"Ліга економічних журналістів" звертається до всіх з проханням сприяти проведенню журналістського розслідування. Будь-яку інформацію, яка допоможе в з'ясуванні причин та обставин смерті нашого колеги можна повідомляти Олексію Кириченку за тел. 209 9119, та е-mail: oleksiyk@rambler.ru.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування