Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США уріжуть гроші для українських служб радіо "Свобода" і "Голосу Америки"

П'ятниця, 7 лютого 2003, 16:59
США скоротять фінансування мовлення українською мовою радіостанцій "Свобода" та "Голос Америки". Про це повідомляє газета The Washington Times.

Згідно із заявою менеджерів "Голосу Америки", зміни викликані скоріше стратегічними, ніж економічними причинами. Бюджет радіостанції на 2004, навпаки, було збільшено на 9,5%, до 563,5 мільйонів доларів.

"Голос Америки" хоче використовувати збільшені ресурси на розвиток програм, націлених на Близький Схід та Південно-Східну Азію.

"Голос Америки" закриє 10 своїх служб, які мовили на мовах країн Центральної та Східної Європи. Разом з українською буде скорочено обсяги вірменського "Голосу Америки".

"Перемога в холодній війні була прямим наслідком мовлення "Голосу Америки" на Центральну та Східну Європу", - сказав у заяві до співробітників "Голосу Америки" Кеннет Томлінсон, шеф ради керуючих радіомовлення, яка здійснює нагляд за цією станцією.

Як зазначає The Washington Times, "експлуатаційні витрати" на українську службу також скоротить "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода" (RFE/RL). Крім неї, зменшення фінансуння чекає на вірменську, грузинську та сербську служби RFE/RL.

Проте, як відзначили УП в київському офісі радіо "Свобода", на них чекають "певні фінансові зміни", які, проте "не вплинуть ні на обсяги мовлення, ні на якість передач".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування