Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Батьківщина" не збирається змінювати плани

Субота, 8 березня 2003, 16:12
Партія "Батьківщина" вважає рішення Шевченківського місцевого суду Києва про обмеження при проведенні акції 9 березня незаконним і не має наміру змінювати своїх планів.

Як заявив у суботу лідер київської міської організації "Батьківщина", народний депутат Михайло Павловський (БЮТ), раніше ухвалені Апеляційним судом Києва і Верховним судом країни рішення визнали незаконними обмеження, введені Шевченківським судом щодо акцій 16 вересня 2002 року.

Крім того, згідно з законодавством ніхто не може заборонити зустріч з народними депутатами, заявив Павловський. "Тому ми будемо домагатися відсторонення від роботи суддів Шевченківського суду", які ухвалили останнє рішення про обмеження у проведенні акції, сказав він, відзначивши, що йому, у порушення процесуальних норм, навіть не було вручено повістку на засідання суду.

Він висловив здивування з приводу заборони на встановлення наметів, оскільки, за його словами, ніхто не збирався цього робити. За словами співрозмовника агентства, партія вже опротестувала це судове рішення.

Депутат заявив, що намічений маршрут мінятися не буде, представники опозиції, серед яких, як очікується, буде не менш 20-ти парламентаріїв, прийдуть до Апеляційного суду і СІЗО, щоб провести акцію солідарності з учасниками акціями, що пройшла рівно два роки тому.

26 грудня Голосіївський місцевий суд Києва присудив 18 членів УНА-УНСО, що брали участь у масових акціях протесту 9 березня в Києві, до термінів відбування покарання від 2 до 5 років, у тому числі чотирьох - умовно. "Унсовці" звинувачені за статтєю 71 старого Кримінального кодексу: "організація масових заворушень".

У січні цього року Київський апеляційний суд скасував рішення Шевченківського місцевого суду столиці (від 12 вересня 2002 р.) про встановлення обмежень на проведення акції "Повстань, Україно!" на території Києва 16 вересня.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування