Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американці навчають український МЗС дипломатичним манерам

Вівторок, 1 квітня 2003, 20:54
"Сполучені Штати Америки не зацікавлені в тиску на країни з метою залучення їх до коаліції з роззброєння Іраку. Це вибір самої країни. Якщо Україна вважає, що мало місце непорозуміння, у цьому випадку міністерство закордонних справ мало б повідомити про це посольство США в Києві, чи посольство України у Вашингтоні мало б повідомити Держдепартамент США".

У такий спосіб прес-служба посольства США прокоментувала заяви українських політиків, що заперечують участь України в антиіракській коаліції. У вівторок керівник прес-служби МЗС Маркіян Лубківський знову заявив, що Україна не зверталася до офіційного Вашингтона із проханням вважати її членом коаліції.

Прес-служба дипломатичного представництва повідомляє, що 25 березня, напередодні виступу президента Буша, посольство США спрямувало запит посольству України у Вашингтоні й адміністрації президента в Києві, "чи не буде Україна заперечувати проти згадування України в промові президента Буша в списку коаліції країн, що виступають за роззброєння Іраку".

"Ми ясно дали зрозуміти, що президент Буш назве Україну частиною коаліції, і саме тому направили запит. І посольство України у Вашингтоні, і адміністрація президента в Києві підтвердили, що президент Буш може назвати Україну частиною коаліції. Україна також попросила, що б ми відзначили, що батальйон покликаний захищати і не є частиною військового конфлікту", говориться у повідомленні прес-служби посольства США.

Після оприлюднення виступу президента Буша, на зустрічі в президентській адміністрації й у міністерстві закордонних справ, "посольству сказали, що Україна задоволена згадуванням у промові президента Буша, і знову підтвердили, що держава розглядає себе частиною коаліції".

Крім того, повідомляє прес-служба посольства, представники дипломатичного представництва США провели зустрічі в адміністрації президента, у Раді національної безпеки й оборони, у міністерстві закордонних справ і з представниками уряду України для того, щоб роз'яснити можливості участі в тендерах на субпідрядні роботи для членів коаліції.

"Підстава для наших зустрічей була зрозумілою. У жодному випадку ніхто з українських представників не заперечував, що Україна є частиною коаліції", заявляє прес-служба посольства США.

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування