Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма відправив батальйон у Кувейт, щоб підтримати своїх олігархів?

П'ятниця, 4 квітня 2003, 15:45
Український хімбатальйон у Перській затоці "буде розчищати заплямовану репутацію Леоніда Кучми".

Таку оцінку дає американське видання Wall Street Journal рішенню українського керівництва направити до регіону батальйон радіаційного, хімічного і біологічного захисту для робіт по розчищенню іракської території після завершення війни.

На думку WSJ, головною метою президента України Кучми, популярність якого у власного народу і без того стрімко падає, є бажання хоч би частково відновити свою репутацію у світі. Особливо актуально це через те, що ізольоване положення України позбавляє Кучму підтримки українських олігархів, які страждають від нестачі західних інвестицій в економіку країни.

Рішення відправити батальйон в Кувейт, прийняте ще в березні цього року, стало зайвим приводом замислитися про мотиви, які рухали українським керівництвом у наданні підтримки військам коаліції, які воюють в Іраку, особливо, пам'ятаючи про скандал з нелегальним постачанням в Ірак українських радарних установок "Кольчуга".

Нагадаємо, що зараз у Кувейті дислоковані 372 військовослужбовці українського батальйону РХБ-захисту і 88 одиниць техніки. За заявами української влади, батальйон не буде брати участі у військових діях.

Rbc.ru

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування