Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Костенко відмінить політичну реформу Кучми?

Понеділок, 7 квітня 2003, 16:27
Зі зверненням "започаткувати "альтернативне" обговорення пропозицій президента Кучми щодо політичної реформи до столичних організацій звернулася Київська міська організація Української Народної Партії.

На конференції УНП, яка відбулася у понеділок, було також вирішено зібрати підписи проти проведення "політичних реформ імені Кучми".

Аналізуючи юридичний бік пропозицій президента, голова Київської міської організації УНП народний депутат України Валерій Асадчев зауважив, що "здебільшого вони містять правову нісенітницю, яка маскує бажання довічної влади".

Зокрема, депутат відзначив два "кричущих" моменти. По-перше, "невідому процедуру прийняття законопроектів", оскільки, за словами Асадчева, "формула "шляхом всенародного референдуму" не дає пояснення, чи можливо у такий спосіб приймати законопроекти у всіх читаннях, з правками".

По-друге, " ст.76 та ст.85, по суті, передбачає можливість для гаранта розпускати Нижню Палату парламенту (саме ту, члени якої обираються голосуванням), при тому, що для членів Верхньої Палати парламенту нічого подібного не передбачено".

Асадчев також зазначив, що "крім змістової частини, пропозиції президента мають ще й "проблему статусу". На переконання депутата, у внесенні змін до Конституції "мають витримуватися відповідні процедури: подання в Конституційний суд, отримання відповіді звідти, внесення на розгляд до парламенту тощо", - цитує Асадчева прес-служба УНП.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування