Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін вже подумки рахує гроші на консорціум

П'ятниця, 2 травня 2003, 16:23
Президент РФ Володимир Путін висловив задоволення тим, як йдуть роботи зі створення російсько-українсько-німецького консорціуму по використанню газотранспортних мереж України.

"Експерти вже проаналізували великий комплекс інформації з цієї теми, і нещодавно на тристоронній зустрічі представникові "Рургаза" була передана ця інформація, якою він, за нашими даними, залишився задоволений", - сказав Путін, відповідаючи на питання журналістів у п'ятницю в Ялті.

Він повідомив, що 7 травня в Києві планується наступна тристороння зустріч по цьому питанню, а наприкінці травня також у Києві - тристороння зустріч на високому рівні.

"Ми вважаємо, що до осені могли б вийти на визначені домовленості. Ми хотіли б підготувати проект і вийти на розуміння участі всіх сторін у цьому проекті у вартісному вираженні", - сказав Путін.

За словами президента РФ, "на основі аналізу стану газотранспортних систем України необхідно визначитися з тим, скільки потрібно вкласти коштів, щоб не тільки підтримувати ці мережі, але й розширювати їх з метою збільшення експорту російського газу в Західну Європу".

Путін також повідомив, що обговорив із президентом України "можливості використання цієї країни в якості транзитної для експорту російської нафти й електроенергії".

"Це дає нам підстави думати, що ми зможемо вийти з нашими партнерами по ЄС на формування єдиної енергетичної політики, у котру будуть залучені й Росія, й Україна, і ЄС, й азіатські країни", - заявив Путін.

У той же час президент України Леонід Кучма заявляє про зацікавленість України в якнайшвидшому створенні газотранспортного консорціуму.

"Ми за те, щоб не затягувати з завершенням створення консорціуму, а, навпаки, щоб цей проект побачив життя", - сказав Кучма на зустрічі з журналістами.

Глава держави підкреслив, що українська сторона задоволена ходом переговорів про створення газового консорціуму. Він відзначив, що спочатку переговорний процес вівся на двосторонньому рівні, і між Україною і Росією було досягнуте взаєморозуміння щодо концепції консорціуму, і зараз продовжується на тристоронньому рівні - за участю німецької сторони.

Кучма із задоволенням відзначив, що президент Європейського банку реконструкції й розвитку Жан Лем'єр заявив про готовність банку кредитувати цей проект. "Так що перспективи в нас гарні", - підкреслив він.

ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...