Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для справи Тимошенко Піскун шукає суддів-камікадзе на периферії

Понеділок, 2 червня 2003, 17:52
Рішення Верховного Суду про передачу розгляду скарги на утримання від вартою колишніх керівників корпорації ЄЕСУ Геннадія Тимошенка і Антоніни Болюри до Апеляційного суду Чернігівської області не могло бути прийняте без впливу Генеральної прокуратури, вважає один з лідерів парламентської фракції БЮТ Олександр Турчинов.

Про це він сказав в інтерв'ю агентству UNIAN, коментуючи рішення ВСУ про зміну підсудності цієї справи і передачу її з Апеляційного суду Києва до Апеляційного суду Чернігівської області.

"Генпрокуратура не знайшла в київському суді камікадзе, який би пожертвував своїм авторитетом, щоб підтвердити її незаконні дії. Тепер ГПУ намагається знайти таких суддів на периферії", - сказав Турчинов.

Народний депутат України також наголосив, що Генеральна прокуратура, порушивши проти Геннадія Тимошенка і Антоніни Болюри нову кримінальну справу, фактично виступила проти Європейської конвенції.

Він нагадав, що екс-керівники ЄЕСУ, які були екстрадовані за вимогою України, відповідно до Європейської конвенції не могли переслідуватися за злочини, які не вказувалися в підставах для екстрадиції. Натомість, за словами Турчинова, усі ці підстави були пізніше перекреслені Київським апеляційним судом (йдеться про рішення Апеляційного суду Київської області, який визнав незаконними порушені проти колишніх керівників ЄЕСУ кримінальні справи).

Читайте також:

Піскун доповість депутатам, чому колег Тимошенко не випустили з СІЗО

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...