Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"1+1" постраждав через темники Медведчука

Середа, 4 червня 2003, 12:49
Апеляційний суд Києва не задовольнив апеляційну скаргу ТОВ
"Телерадіокомпанія "Студія 1+1" на рішення Печерського районного суду від 6 лютого у справі за позовом народного депутата Петра Олійника до "1+1" про захист ділової репутації та відшкодування моральної шкоди.

Як повідомила прес-служба представництва блоку "Наша Україна" на Львівщині, рішення суду залишилось без змін.

Згідно з рішенням Печерського районного суду, позов Петра Олійника задоволено – відомості, поширені в блоці новин ТСН 18 березня 2002 року про розвал мером м. Червонограда Петром Олійником місцевого господарства визнано такими, що не відповідають дійсності.

Відповідач зобов’язаний спростувати поширені відомості шляхом оголошення диктором у блоці новин ТСН у вечірньому ефірі резолютивної частини рішення та стягнути на користь Петра Олійника компенсацію за завдану моральну шкоду в розмірі 1650 грн. 6 лютого рішення Печерського суду набрало чинності і підлягало виконанню впродовж місяця.

"Рішення Апеляційного суду Києва свідчить про те, що в Україні все ще існує фактор незалежності судової влади, яка здатна захистити, відстояти інтереси громадянина України", – прокоментував ухвалу судової колегії судової палати з цивільних справ Апеляційного суду Києва голова Львівського представництва блоку "Наша Україна", народний депутат Петро Олійник.

З приводу морального відшкодування "Студії 1+1" Олійник зауважив, що "у таких випадках треба діяти розумно та справедливо". "Ми самі змінили розмір відшкодування моральної шкоди в сумі 10 мінімальних заробітних плат. Тому раджу й своїм колегам, діловій репутації яких було завдано шкоди, переконливо й наполегливо відстоювати свою честь і гідність", - передає слова Олійника "Львівська газета".

Від УП. 25 березня 2002 "Українська правда" оприлюднила темники, які поширювалися на провідних телеканалах, зокрема на "1+1". Окремим пунктом у темниках була зазначена тема Петра Олійника. Політтехнологи СДПУ(О) писали, що "нужен большой разгромный сюжет по Олейнику". І в ефірі новин ТСН вийшов матеріал про те, що мешканці Червонограду "передали Ющенку відкритого листа щодо свого мера Петра Олійника, який, на їхнє переконання, розвалив місцеве господарство".

Читайте також:

Знайомтеся: Віктор Медведчук, третій президент України. (Технологія захоплення)

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...