Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Попереду відставка ще одного міністра: Табачника, Хорошковського чи М`ялиці?

Понеділок, 9 червня 2003, 13:01
Фракція партій "Трудова Україна" та промисловців підприємців збирається відкликати одного із міністрів, представленого за їх квотою в уряді. Про це заявив лідер фракції Ігор Шаров в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"Гадаю, що у нашої фракції буде пропозиція про заміну одного зі своїх представників в уряді", - повідомив він, не сказавши, про кого ідеться.

Як відомо, до уряду Януковича за квотою цієї фракції пройшли віце-прем'єр Дмитро Табачник, міністр економіки та євроінтеграції Валерій Хорошковський та міністр промислової політики Анатолій М'ялиця.

Про заміну свого представника в Кабінеті Януковича Шаров сказав, говорячи про те, що "якщо член уряду не справляється з покладеними на нього обов’язками", то політична сила, яка делегувала його, "сама підтримає рішення про його заміну".

Відповідаючи на питання про відміну держсекретарів і майбутнє призначення на посади заступників міністрів без погодження з більшістю, Шаров сказав: "Гадаю, що порушення балансу спричинить надзвичайно складну проблему. Оскільки сьогодні питання співробітництва парламенту й Кабміну — це питання номер один".

Він повідомив, що рішення про відміну інституту державних секретарів
"з нами, лідерами парламентських груп і фракцій, ні президент, ні прем’єр-міністр не обговорювали".

"Що стосується мотивації рішення про ліквідацію інституту держсекретарів, я з нею не знайомий". Шаров сказав, що вважає досвід існування цього інституту "позитивним". "І для нас було очевидно, що ця інституція прижилася, що вона необхідна. На мій погляд, доцільності в заміні вибудованої системи виконавчої влади не було. Можливо, є якісь секрети, про які нам невідомо…"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування