Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокурорам і адвокатам Лазаренка не вдалося зловити 4 свідків

Вівторок, 1 липня 2003, 15:35
У ході отримання свідчень у справі колишнього прем'єр-міністра Павла Лазаренка, американськими юристами були допитані 26 свідків з боку обвинувачення.

Про це повідомила адвокат Лазаренка Марина Довгопола. Вона не назвала імен свідків.

Долгопола пояснила, що чотирьох свідків, "я так розумію, не було допитано з поважних причин", але вони обов'язково будуть допитані під час наступного етапу допитів, який має розпочатися у Києві через декілька тижнів.

За словами адвоката, усього юристи планували допитати 30 свідків з боку обвинувачення. За її словами, американські юристи залишилися задоволеними результатами допитів.

Долгопола також повідомила, що зараз юристи планують зробити перерву на кілька тижнів, після чого будуть розпочаті допити свідків з боку захисту. За її словами, допит свідків з боку захисту також буде продовжено за участі адвокатів Лазаренка.

На цьому етапі, пояснила адвокат, у присутності сторони звинувачення буде допитано свідків, які представлені у списку від сторони захисту. "Очолюють цей список Леонід Кучма, Валерій Пустовойтенко, Олександр Волков, Ігор Бакай, Віктор Пінчук. Всього ж у ньому нараховується близько 40 осіб", - додала Долгопола.

За її словами, свідчення, зняті у процесі допиту свідків, будуть використані у суді над Лазаренком у США, що призначений на 18 серпня.

Лазаренко в 1996-1997 роках очолював Кабінет Міністрів. Генпрокуратура України обвинуватила Лазаренка в розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах, а також у причетності до організації убивств екс-голови Національного банку Вадима Гетьмана і донецького бізнесмена Євгена Щербаня.

Лазаренко був під арештом у США З березня 1999 року, 14 червня він був звільнений під заставу.

"Українські Новини", UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування