Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Про законність третього терміну Кучми ніхто поки не цікавився

Четвер, 3 липня 2003, 12:25
До Конституційного суду не надходило подання від народних депутатів стосовно можливості балотування діючого президента України Леоніда Кучми на третій президентський термін, повідомив суддя Конституційного суду Володимир Вознюк.

"Такого подання не було, і на сьогоднішній день ще немає", - сказав він у четвер на прес-конференції у Києві, додавши, що "його просто не може бути у відповідності з діючою Конституцією ".

Разом з тим Вознюк не виключає, що у випадку внесення змін у Конституцію таке конституційне поданням може виникнути.

"Я не знаю, які безпосередньо знаходяться положення у законопроекті про внесення змін до Конституції, однак, можливо, це питання (про третій президентський термін Кучми) апріорі може виникнути", - сказав він.

Як повідомлялося, про намір подати у КС поданням по питання можливості обрання діючого голови держави Кучми на третій президентський термін заявив у середині червня лідер фракції Соцпартії України, співголова тимчасової комісії з підготовки законопроекту про внесення змін у Конституцію Олександр Мороз.

Раніше Кучма заявляв, що не збирається йти на новий термін на виборах у 2004 році.

Чергові президентські вибори в Україні заплановані на осінь 2004 року. Кучма перший раз був обраний президентом країни у липні 1994 року. Другий раз він переміг на президентських виборах у листопаді 1999 року. Відповідно до Конституції України, одна і та ж особа не може бути президентом країни більш ніж два терміни підряд. Президент України обирається на 5 років.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Опозиція не донесла поданням про Кучму до Конституційного суду?

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування