Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма відмовляється від реформи, а країна його "вмовляє" залишитися - сценарій Томенка

П'ятниця, 4 липня 2003, 11:18
Влада може вдатися до такого сценарію розвитку політичних подій: президент Кучма "відмовлятиметься" від продовження повноважень, а його оточення, разом з "українським народом" займатиметься його успішним "переконуванням" очолювати країну ще 2-3 роки.

Таку гіпотезу висловив народний депутат, голова комітету з питань свободи слова Микола Томенко, коментуючи заяву лідера партії "Трудова Україна" Сергія Тігіпка про прийнятність продовження повноважень нинішнього президента.

Проте, як зазначено у коментарі Томенка, переданому UNIAN, опозиція, та й, вочевидь, суспільство не зможуть сприйняти того підходу, щоб нинішній недемократичний режим Кучми, під прикриттям конституційної реформи тривав додатково ще два чи три роки.

За словами Томенка, заява Тігіпка допомогла консолідувати опозицію. При цьому, говорить Томенко, опозиція розцінила слова лідера "Трудової України" не як його особисту позицію, а як оприлюднення реальних цілей команди президента у справі конституційної реформи.

У четвер голова Нацбанку Сергій Тігіпко заявив, що вважає прийнятним перенесення виборів президента України на 2006 рік за умови, що в Україні відбудеться конституційна реформа.

За словами Тігіпка, "якщо взяти дві події - вибори президента і конституційну реформу, - то особисто для мене конституційна реформа набагато важливіше і набагато принциповіша дія, ніж вибори глави держави".

"І якщо ми проведемо реальну конституційну реформу, яка змістить акценти і справді зробить Україну парламентсько-президентською країною, то я вважаю, що ціна перенесення виборів на 2 роки - це не ціна за такі зміни", - сказав Тігіпко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування