Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Судді, які помилували Тимошенко, просять покарати Генпрокуратуру

П'ятниця, 4 липня 2003, 15:33
Судді Апеляційного суду Київської області, які ухвалили рішення про закриття всіх кримінальних справ стосовно Юлії Тимошенко, її чоловіка Олександра і чотирьох колишніх керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України" подали скаргу на дії Генеральної прокуратури у Верховну Раду.

"Просимо обговорити на комітеті з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Верховної Ради ситуацію, яка склалася внаслідок незаконного порушення кримінальної справи і грубого втручання працівників Генеральної прокуратури у діяльність суддів Апеляційного суду Київської області щодо здійснення правосуддя й ухвалити відповідне рішення", - говориться у скарзі, копія якої передана в агентство "Інтерфакс-Україна".

Судді також просять "вжити заходів до посадових осіб Генеральної прокуратури, дії яких чинять протидію об'єктивному розгляду їх скарги у Печерському районному суді Києва".

Як повідомлялося, 22 травня Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом службової фальсифікації рішення суду від 13 травня про закриття справ відносно чоловіків Тимошенко і колишніх керівників "ЄЕСУ".

Як заявив журналістам заступник генпрокурора Віктор Шокін, до Генпрокуратури було направлено дві копії даного рішення, причому в останній копії був доданий ще один пункт, яким постановляється закрити кримінальну справу стосовно Тимошенко за статтею про ухиляння від сплати податків, порушену 17 січня. Усього у двох копіях рішень суду, як стверджують у Генпрокуратурі, міститься більш сорока відмінностей. У Генпрокуратурі називають це підробкою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування