Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун може відпочивати до вересня

Вівторок, 8 липня 2003, 12:42
Верховна Рада заслухає інформацію генерального прокурора України Святослава Піскуна у вересні нинішнього року, на наступній сесії парламенту.

Рішення про це було ухвалено на зустрічі лідерів фракцій у голови Верховної Ради Володимира Литвина. Керівництво парламенту було змушено вдатися до узгодження цього питання після того, як фракція БЮТ продовжувала наполягати на негайному заслуховуванні звіту генпрокурора перед депутатами.

"Практично усі висловилися за те, що у ВР пануватиме робоча обстановка, і ми будемо слухати виступи хоча б у рамках можливого. Ми домовилися, що зауважень і повчань главі ВР не буде. Як тільки буде зафіксоване порушення процедури, цим займатиметься регламентний комітет", розповів Литвин депутатам про досягнуті домовленості.

За словами Литвина, лідери фракцій домовилися, що генпрокурор ознайомить депутатів "із діяльністю і питаннями, пов'язаними з діяльністю генпрокуратури" у вересні. Він підкреслив, що це буде "не звіт, а інформація" "А як розпорядитися інформацією – питання до Верховної Ради", заявив Литвин.

Ранком у вівторок парламент не підтримав пропозицію фракції БЮТ про заслуховування інформації генерального прокурора України Святослава Піскуна про дотримання законності в Україні. За це рішення проголосували 94 депутати (необхідно 225).

Виступаючи під час засідання у вівторок лідер фракції Юлія Тимошенко заявила про вимогу заслухати інформацію Піскуна, і у випадку непідтримки цієї пропозиції, фракція, за її словами, буде протестувати.

Перед оголошенням перерви члени фракції БЮТ вийшли до президії з парламенту вимогою заслухати інформацію генпрокурора.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...