Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці подорожуватимусь Європою без віз?

Вівторок, 8 липня 2003, 18:49
В майбутньому громадяни країн-нових сусідів ЄС - зокрема України та Росії - зможуть подорожувати Європою без віз, сподівається комісар Європейського Союзу з питань розширення Ґюнтер Ферхойґен.

"Я не виключаю, що у перспективі - близькій чи далекій - дійде до вільного пересування громадян країн-сусідів, які подорожують в межах ЄС. Але це повністю залежить від того, чи виконуватимуться пов'язані з цим умови. Стандарти тут дуже високі, але й це не виключається", заявив комісар Ферхойґен в інтерв'ю BBC.

"Але чи можливо це здійснити з будь-якою країною у найближчому майбутньому, сказати складно. Ми вже зробили відповідну пропозицію Росії, яка передбачає початок розмов на цю тему. Але це ще не значить, що це вдасться реалізувати", продовжив він.

Комісар сподівається, що приєднання Польщі до ЄС у травні наступного року та запровадження наприкінці цього року Варшавою віз для громадян України не створить відчуття "відчуженості" в українців.

"Це дуже важливе питання. Польська сторона постійно наголошує на тому, що членство Польщі не має означати створення непрохідного кордону між Польщею та Україною. Цей новий кордон не має впливати на економічний обмін та людські стосунки. Євросоюз готовий до того, щоби разом із Польщею поміркувати над розробкою та фінансуванням програми щодо перетину кордону. Відповідні інструменти в ЄС існують. Я гадаю, що Польща буде провадити надзвичайно активну політику сусідства з Україною, щоб запобігти появі цього відчуття відчуження", вважає комісар ЄС.

Він також висловив сподівання, що план дій "Україна-ЄС" буде ухвалено майбутнього року.

"Ми б дуже хотіли, щоб уже в наступному році були готові плани дій щодо важливих для нас країн-сусідів, таких як Україна і Росія", - сказав Ферхойґен.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування