Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко замолює свої гріхи за пасивність під час Гонгадзегейту?

Середа, 9 липня 2003, 10:18
8 липня родинам п'яти загиблих журналістів від фонду Віктора Ющенка "Україна–3000" було вручено стипендії імені Анатолія Москаленка за вагомий внесок в розвиток журналістики.

Грошову допомогу у розмірі від 550 грн. протягом року щомісяця отримуватимуть родини загиблих журналістів Ігоря Александрова, Георгія Гонгадзе, Олександра Кривенка, Сергія Набоки, Тараса Процюка, повідомляє
прес-служба "Нашої України"

Ідея підтримки родин загиблих журналістів належить Ющенку та керівництву Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

"Боронь Боже побачити у цьому проекті політику", заявив лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко.

"Ті люди, хто буде знати, що я даю інтерв'ю, а за моїми плечима фотографії хлопців із чорними стрічками, будуть коментувати, звичайно, політичний сценарій. Знаєте, доки ми так будемо мислити, в нас не буде перспективної нації і країни. Те, що цих журналістів нема зараз - вже плата України за те, що вона знаходиться у занепаді. Хлопці були яскравими тим, що робили одну з самих складних справ - ведення публічної національної політики. Зараз ми бачимо, як українську журналістику ставлять на коліна, привчають до того, що журналіста можуть вбити. Я переконаний, що без свободи слова не буде демократії," вважає Ющенко.

На думку заступника директора Інституту журналістики Тараса Петріва, вручення цих стипендій "є не тільки вшануванням пам'яті хлопців, які зробили для української журналістики дуже багато, але це є і приклад для студентів-журналістів".

Для реалізації проекту "Стипендія імені Анатолія Москаленка" створено громадську раду. До її складу входять: голова спілки журналістів України Ігор Лубченко, заступник директора інституту журналістики Тарас Петрів, головний редактор тижневика "Деловая неделя – FT" Лариса Мудрак, кореспондент радіо "Свобода" (Донецьк) Сергій Гармаш, член Київської незалежної медіа-профспілки, тележурналіст, ведучий каналу "1+1" Андрій Тичина.

Новостворена Громадська рада вирішуватиме питання про допомогу виключно на основі реальних обставин, не вимагаючи ніяких документальних доказів у очевидних справах, повідомляє прес-служба блоку.

Раз на рік Громадська рада буде переглядати список родин, що отримуватимуть стипендію імені Москаленка та суми грошової допомоги. Стипендія буде перераховуватись родинам загиблих журналістів щомісяця.

Вручення стипендій відбуватиметься щороку близько 12 липня, в день народження Анатолія Москаленка.

Стипендія носить ім'я відомого журналіста та письменника Анатолія Москаленка.
Він з 1984 по 1999 рік очолював факультет журналістики Київського державного університету імені Тараса Шевченка, а потім Інституту журналістики при Київському національному університеті.

Лариса Мудрак згадала, як Москаленко на випуску завжди говорив своїм студентам, що журналістика – це небезпечна професія, яка за рівнем смертності посідає друге місце після шахтарів. У 90-х роках він говорив своїм студентам – ви випускники втраченого покоління і вам буде дуже нелегко. Москаленко підкреслював, що журналісти - це громада і зазначав, що вони будуть сильними, коли будуть разом. "А ми лише посміювалися над його словами і не уявляли, що наскільки ці слова пророчі", - каже редакторка.

Цього ж дня дружині Сергія Набоки вручили диплом магістра. Свого часу Сергія Набоку було виключено з факультету журналістики КДУ за українські патріотичні переконання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...