Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До пікетників вийшли Тимошенко і Мороз. Ющенко був занадто зайнятий?

Середа, 9 липня 2003, 11:51
Частина учасників пікету в будинку Верховної Ради направилася до будинку Кабінету міністрів з метою продовжити пікетування біля будинку уряду.

Раніше перед учасниками пікету біля парламенту виступили опозиційні народні депутати, зокрема, лідер Соцпартії Олександр Мороз, БЮТ Юлія Тимошенко, представник блоку "Наша Україна" Володимир Яворівський, голова Української Республіканської партії "Собор" Анатолій Матвієнко.

Зокрема, Тимошенко запевнила присутніх у тому, що у найближчий четвер представники опозиції в парламенті не проголосують за законопроект президента Кучми про внесення змін до Конституції. У випадку ухвалення цього законопроекту Верховною Радою опозиційні сили готові провести восени всеукраїнські акції протесту, заявила вона.

У свою чергу, Мороз закликав участников акції зажадати від Генеральної прокуратури притягти до відповідальності винних за нинішню ситуацію в аграрно-промисловому комплексі, і в такий спосіб вплинути на народних депутатів. "Влада боїться залучити винних до відповідальності", - підкреслив він, заявивши про "шахрайство з боку влади на користь проходимців-зернотрейдерів".

Від імені лідера "Нашої України" Віктора Ющенка Яворівський зачитав звернення до учасників пікету, де, зокрема, закликав до проведення восени всеукраїнського страйку.

Як повідомлялося, у середу біля парламенту проходить акція протесту, учасники якої протестують проти росту цін на продукти харчування, плати за комунальні послуги і скорочення соціальних гарантій.

Пікетчики вимагають відправити у відставку міністра економіки і з питань європейської інтеграції Валерія Хорошковського і керівництво аграрно-політичного сектора уряду, ввести мораторій на підвищення цін на продукти харчування, товари першої необхідності, житкомпослуги і квартплату, а також ввести практику державної підтримки сфери сільського господарства, комунальної сфери і держрегулювання цін на продукти харчування.

Біля парламенту вранці зібралося близько 4 тис. чоловік.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...