Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція готується до "критичного четверга"

Середа, 9 липня 2003, 14:57
Лідер фракції БЮТ Юлія Тимошенко заявляє про можливість блокування депутатами фракції трибуни Верховної Ради у четвер, якщо фракції більшості ігноруватимуть парламентський законопроект про внесення змін до Конституції.

"Якщо більшість буде проводити антидемократичний варіант, тобто голосувати за законопроект Кучми й ігнорувати парламентський законопроект, ми будемо протестувати проти таких дій усіма можливими і неможливими методами", - заявила Тимошенко у четвер в інтерв'ю журналістам.

"І взагалі всі агресивні дії в парламенті залежать від того, наскільки більшість не стримає своє слово", - додала лидер фракції БЮТ.

Лідер фракції Соцпартії Олександр Мороз також не виключає, що депутати від опозиційних фракцій можуть блокувати роботу Верховної Ради, якщо не буде ухвалено проект постанови про спільну процедуру направлення на розгляд Конституційного суду зареєстрованих у парламенті проектів змін до Основного закону.

"Якщо більшість, залякана президентом на вчорашній нараді, не голосуватиме за цей проект, ми не дозволимо більше нічого розглядати, поки не буде ухвалено цю постанову", - підкреслив Мороз на прес-конференції в Києві в середу, додавши: "Я вважаю, що в нас немає іншого вибору".

У свою чергу, коментуючи на прохання журналістів ситуацію у парламенті, координатор більшості Анатолій Толстоухов заявив: "Коли був варіант, і ми пропонували голосувати два законопроекти, ми крім непідтримки і тиску нічого не побачили".

"На сьогоднішній день наша позиція така: ми будемо проводити свою лінію і не будемо реагувати на тиск, який чинитимуть на нас", - підкреслив він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування