Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україну ще півроку триматимуть у чорному списку

Вівторок, 5 серпня 2003, 17:18
Найбільш реальним терміном виходу України з "чорного списку" FATF є лютий 2004 року, вважає глава Державного департаменту фінансового моніторингу при Міністерстві фінансів України Сергій Гуржий.

"Якщо говорити реально, це буде лютий 2004 року. Але ми будемо прагнути працювати активніше", - заявив він на брифінгу у вівторок.

Гуржий пояснив, що процедура виключення України з "чорного списку" може зайняти деякий час.

Цей час буде потрібний для роботи експертної групи FATF в Україні, проведення аналізу імплементації її законодавства по боротьбі з відмиванням грошей і підготовки висновку з даного питання.

Говорячи про діяльності Держфінмоніторингу, Гуржий повідомив, що за час своєї роботи (з 10 червня) до цього органу з боку банків надійшло більш 30 тис. повідомлень про сумнівні операції, деякі з яких передані до правоохоронних органів.

Україна внесена до "чорного списку" Міжнародної організації по протидії відмиванню "брудних" грошей (FATF - Financial Action Task Force on Money Laundering) як країна, що не співробітничає з цією організацією в питаннях боротьби з легалізацією злочинних доходів (Non-Cooperative Countries and Territories, NCCTs).

Уряд розраховує, що Україні вдасться вийти з "чорного списку" після успішної демонстрації імплементації законів по боротьбі з відмиванням "брудних" грошей.

10 червня поточного року набрав сили закон про протидію відмиванню "брудних" грошей.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування