Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун погрожує судом Колінько?

Понеділок, 1 вересня 2003, 15:11
Генеральний прокурор України Святослав Піскун заявляє, що на сьогоднішній день в органах прокуратури не зареєстровано жодного факту корупції.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у понеділок у Києві, коментуючи критику дотримання законності правоохоронними органами Одеської області з боку Координаційного комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією при президенті України, очолюваного Ольгою Колінько.

"Пояснюю всім й Ользі Михайлівні (Колінько), якщо вона мене чує, - немає жодного факту корупції зареєстрованого в органах прокуратури", - сказав генпрокурор.

Піскун закликав бути більш зваженими в оцінках і коментарях діяльності органів прокуратури. "А ми тепер, якщо ще раз таке буде, подамо до суду", - пообіцяв він.

Як повідомлялося, за підсумками перевірки Одеського регіону, проведеної Координаційним комітетом, президент Леонід Кучма підписав указ, яким передбачений ряд кадрових рішень.

Президент доручив звільнити начальників обласної міліції, митниці й управління юстиції, а також запропонував генпрокурору у триденний термін розглянути питання про перебування на посаді прокурора Одеської області Михайла Косюти.

У понеділок Піскун не дав прямої відповіді на питання журналістів, чи буде звільнений прокурор Одеської області.

У той же час він повідомив, що у серпні в Одеській області була проведена комплексна перевірка роботи обласної прокуратури. Це пов'язано із закінченням п'ятирічного терміну перебування на посаді Косюти, який за результатами цієї перевірки був перепризначувати на новий процесуальний термін.

Піскун підкреслив, що 15 членів цієї комісії працювали в Одеській області у той же період, що і комісія під керівництвом Колінько. "Жодного зауваження до органів прокуратури з боку Колінько не було, є 15 свідків, які можуть це підтвердити", - сказав генпрокурор.

Піскун додав, що особисто спілкувався з Колінько у День незалежності України і запитав, чи є у неї зауваження до роботи органів прокуратури.

"Вона сказала: ні, все нормально, декілька скарг, які ми з вами окремо розберемо. А через три дні з'являється указ (президента з рекомендацією щодо прокурора області)", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Після інспекції Колінько Гриневецькому поталанило більше, ніж Янківу

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...