Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мін'юст: договір по ЄЕП суперечить Конституції України і законодавству ЄС

Вівторок, 16 вересня 2003, 12:38
Перший заступник міністра юстиції по зв'язках з Верховною Радою Василь Супрун заявляє, що статус єдиного регулюючого органу, передбачений документами по створенню Єдиного економічного простору, повинен бути уточнений і приведений у відповідність з українською Конституцією, що не передбачає можливості делегування повноважень державних органів яким-небудь іншим інститутам.

Про це Супрун заявив у вівторок у Києві, інформуючи парламент України про оцінку проектів документів по створенню ЄЕП, що була зроблена в Мін'юсті.

Він повідомив, що, на думку міністерства, проекти документів "у переважній більшості положень" відповідають Конституції й законам України. "Разом з тим окремі положення майбутньої угоди і концепції мають потребу в уточненні з метою приведення положень документа у відповідність з вимогами Конституції і законів. Насамперед, якщо говорити про деякі проблемні питання, це стосується статусу єдиного регулюючого органу", - підкреслив він.

Заступник міністра заявив про необхідність уточнення статусу єдиного регулюючого органу під час підписання угоди про ЄЕП з погляду приведення цього документа у відповідність з положеннями Конституції України.

На думку Мін'юсту, друге проблемне питання стосується можливої заборони застережень, що міститимуться в майбутніх угодах. "Це положення також потребує уточнення, виходячи з того, що Віденська конвенція міжнародних договорів виключає можливості застережень у відношенні договорів", - сказав він.

Ще одним питанням, що вимагає уточнення, він назвав "необхідність посилення положень угоди, у якій мова йде про необхідність створення принципів міжнародного права з посиланням на необхідність узгодження з законодавством Євросоюзу. "Ці положення підлягають уточненню і можуть бути предметом певних застережень під час підписання цієї угоди", - сказав Супрун.

Разом з тим він відзначив, що угода по ЄЕП може бути підписана без застережень, однак для ратифікації її в парламенті буде необхідний висновок Конституційного суду України.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували НПЗ
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...