Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За роботу адвокатів Лазаренко заплатив $10 мільйонів - Піскун

Вівторок, 2 вересня 2003, 12:43
Знаходячись в американській в'язниці, Павло Лазаренко у 1999 році заплатив 10 мільйонів доларів своїм адвокатам за їх роботу.

Про це заявив генеральний прокурор Святослав Піскун, повідомляє у вівторок газета "Сегодня".

З його слів, гроші були виплачені "за довіреністю", і документи про це у Генпрокуратури "також є".

Крім цього, зі слів Піскуна, "у липні у Ліхтенштейні знайшли 54 мільйони доларів Лазаренка", які "були перераховані з ЄЕСУ". Колишній прем'єр України також "купив акції підприємств у Швейцарії на 11 млн. 800 тисяч доларів. Знаходячись у місцях позбавлення волі".

Генеральний прокурор також зазначив, що "немає окремої справи Лазаренка, немає окремої справи Тимошенко й окремої справи керівників Єдиних енергетичних систем України... Є одна велика справа, в якій 5,5 тисячі томів. Вона стосується Лазаренка, Тимошенко і керівників ЄЕСУ".

З його слів, частина справи знаходиться "у Москві у Військовій колегії, частина розглянута відносно Олійника (колишнього заступника міністра оборони Російської Федерації), і там є вирок. Інше - що стосується людей, які отримували хабарі, - або на розгляді, або направлено до суду..."

Піскун повідомив, що американська сторона підтверджує, що скоро почнеться суд над Лазаренком, "але у цій справі згадується і прізвище Тимошенко, тому постає питання, чому їй не пред'являється обвинувачення".

"А ми відповідаємо, що зробити цього не можна, оскільки Верховна Рада не дає своєї згоди на залучення її в якості обвинуваченої, інтерпретуючи це як намір арештувати її", - відзначив генпрокурор.

Він ще раз заявив, що "у поданні немає слова "арешт". Ми викликали Юлію Володимирівну для допиту, однак вона не з'являється до Генеральної прокуратури, користуючись депутатським імунітетом".

У той же час, як повідомляє "Сегодня", "за свою посаду, якщо вірити генпрокурору, він не особливо тримається - мовляв, не буде Піскуна, прийде інша людина, однак справу "замилити" не вдасться, вона "не замилиться" ніколи, оскільки набула величезного суспільного резонансу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування