Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посилюючи РНБОУ Радченком, Кучма готується до виборів

Вівторок, 2 вересня 2003, 18:38
Президент Українського центру економічних та політичних досліджень ім. Разумкова Анатолій Гриценко вважає, що з призначенням на посаду секретаря Ради національної безпеки й оборони України Володимира Радченка президент Кучма збирається змінити роль цієї структури напередодні президентських виборів.

Таку думку Гриценко висловив у вівторок у Києві в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи указ президента про це призначення.

"Той факт, що президенту знадобилося більше двох місяців для прийняття цього рішення говорить про те, що він знаходиться у пошуку нового статусу РНБО і повноважень його секретаря. Є підстави вважати, що РНБО буде відігравати дещо іншу роль напередодні президентських виборів, ніж до них", - сказав він.

Президент Центру нагадав, що з призначенням на посаду секретаря РНБО Євгена Марчука (з 1999 року) "РНБО перетворилася на механізм виборчого наведення порядку в окремих галузях і у механізм виборчої підготовки зняття окремих посадових осіб і не виконувала функцію координації контролю органів виконавчої влади у сфері національної безпеки й оборони".

"Є підстави вважати, що на цьому етапі РНБО буде грати більш значущу роль у контролі діяльності силових структур", - підкреслив Гриценко.

Експерт зазначив, що Радченко вже мав досвід роботи у РНБО на посаді першого заступника секретаря і "підготовлений для виконання відповідних задач".

"Як він буде працювати зараз, і які установки дав йому президент, ми можемо тільки здогадуватися. Але я думаю, що йому буде не просто працювати на цьому етапі при тому низькому рівні довіри до правоохоронних органів серед населення, політикуму, при тому скандалі, який оточує роботу силових структур.

Йому також буде не просто і у пошуку балансу між посиленням правоохоронної діяльності й очищенням правоохоронних структур від людей, які скомпрометували себе", - сказав президент УЦЕПД.

Іншим "ускладнюючим роботу чинником" Гриценко назвав ослаблення апарату РНБО. "З нього (РНБО) пішли люди, які здатні працювати і Радченку доведеться практично на 70% оновити кадровий склад", - підкреслив експерт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування