Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко передумав подавати до суду на Кучму. Бо президент його не звільнить

Середа, 3 вересня 2003, 11:57
Група народних депутатів підготувала і, можливо, вже передала до Конституційного суду подання з питання відставки київського міського голови з посади голови Київської міськадміністрації у разі досягнення ним пенсійного віку, повідомив київський мер Олександр Омельченко в інтерв'ю журналістам у середу.

З його слів, підписи під поданням поставили більше 50 депутатів, і це не тільки представники Києва, але й інших регіонів з різних фракцій.

При цьому "ставилася мета зібрати не велику кількість підписів, а необхідну", сказав мер, додавши, що "це все було зроблено учора (у вівторок) буквально за півдня".

Омельченко зазначив, що президент України Леонід Кучма також збирається подати до КС аналогічне подання.

Коментуючи своє інтерв'ю у вівторок, в якому мова йшла про те, що у разі своєї відставки він подасть до суду, Омельченко припустив, що, очевидно, журналіст його неправильно зрозумів. "Я не подам до суду, оскільки мене не звільнять", - заявив він.

Мер також підкреслив, що без внесення змін у закон про столицю - місто-герой Київ призначення іншої людини на посаду глави Київміськадміністрації неможливе. Він нагадав, що, згідно із законом про столицю, повноваження виконавчого органу Київради виконує Київміськадміністрація, яка також "паралельно й одночасно" є органом державної виконавчої влади, який очолює Київський міський голова.

Він же призначає і звільняє першого заступника і заступників голови Київміськадміністрації за узгодженням з президентом й урядом. Крім того, зі слів Омельченка, у бюджеті міста передбачено фінансування тільки одного виконавчого органу.

Коментуючи положення закону про державну службу, згідно з яким державні службовці після досягнення 65 років повинні йти на пенсію, Омельченко нагадав, що у 2001 році Верховна Рада ухвалила закон про службовців місцевих органів самоврядування.

"Як міський голова столиці, згідно з цим законом я маю перший ранг службовця органів місцевого самоврядування", - сказав він. У цьому законі чітко вказано, що для службовців місцевих органів влади немає обмежень за віком, сказав мер Києва, додавши, що це стосується президента, народних депутатів і "у цьому випадку - міського голови Києва, без прізвищ".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ОМЕЛЬЧЕНКО БУДЕ СУДИТИСЯ З КУЧМОЮ, якщо його звільнять?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування