Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма наказав Смєшку не боятися боротися з "перевертнями"

П'ятниця, 5 вересня 2003, 11:12
Першочерговими завданнями нового глави Служби безпеки України Ігоря Смєшка є завершення процесу перетворення СБУ на правовий орган захисту демократичної держави, боротьба з корупцією у вищих ешелонах влади, посилення ролі розвідувального компоненту Служби, заявив президент країни Леонід Кучма.

"Для реалізації стратегічного політичного курсу України по інтеграції в сучасний європейський простір і забезпечення надійної безпеки України у всіх її сферах - настав час завершити процес приведення Служби безпеки в правовий, цивілізований орган захисту демократичної держави, усіх її інституцій і, насамперед, її громадян. Ігорю Петровичу, це Вам найголовніше і перше завдання", - сказав Кучма, представляючи Смєшка колегії СБУ в п'ятницю в Києві, повідомляє прес-секретар глави держави Олена Громницька.

Другою задачею Кучма назвав боротьбу з корупцією у вищих ешелонах влади, зокрема майже у всіх правоохоронних органах, що "породжує тінізацію економіки і завдає їй значної шкоди".

"Зрощування криміналітету з державними структурами - це новий виклик для нас. Я ставлю задачу новому керівникові СБУ й усім вам - провести необхідні перевірки, виявити ці корупційні мережі. При підтвердженні фактів - готуйте матеріали в прокуратури, незважаючи на ранги і посади причетних", - заявив він.

По-третє, сказав президент, необхідно підсилити роль розвідувального компонента СБУ. "Потрібно повернутися обличчям до сучасних світових викликів і підвищити роль розвідувального органа Служби безпеки, що визначений у нас як національний", - відзначив він.

Президент підкреслив, що з посиленням ролі і перегляду функцій Ради національної безпеки й оборони розвідці СБУ будуть ставитися конкретні і цілеспрямовані задачі з контролем їхнього виконання і відповідною координацією зусиль.

"Що стосується контррозвідувального захисту держави, я очікую більш ефективної роботи з розкриття і припинення розвідувальних зазіхань спеціальних служб іноземних держав і організацій на безпеку країни", - відзначив він.

Крім того, за словами Кучми, СБУ повинна відігравати провідну роль у загальнодержавній системі боротьби з тероризмом.

Він відзначив, що діяльність Служби повинна бути більш прозорою, відкритою для громадськості. "Але знову - ця прозорість не може йти на шкоду безпеці країни", - підкреслив президент.

Смєшко завірив, що гідно буде виконувати поставлені перед ним задачі.
У свою чергу призначений напередодні секретарем РНБО Володимир Радченко, який раніше очолював СБУ, подякував колективу за роботу і побажав виконання задач.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування