Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун не шукає вбивць Гонгадзе, а відводить підозри від Кучми

П'ятниця, 5 вересня 2003, 16:07
Мирослава Гонгадзе не вірить у правдивість заяви генпрокурора Піскуна про розкриття вбивства журналіста та її чоловіка Георгія Гонгадзе. Про це вона повідомила в коментарі "Українській правді".

"Остання заява Генерального прокурора про завершення розслідування у справі Гонгадзе нічим не відрізняється від попередніх спроб генеральної прокуратури переконати громадськість у розкритті вбивства Георгія. При цьому оприлюднення імен конкретних осіб, що стоять за вбивством, відкладається на невизначений час", сказала Мирослава Гонгадзе.

На думку вдови, про завершення попереднього розслідування буде свідчити передача справи до суду, а не чергові заяви Генерального прокурора.

Вона також підкреслила, на даний момент потерпілі не мають жодної інформації про хід розслідування. "Нам не дають доступу й до матеріалів завершеного розслідування справи Таращанських правоохоронців, яка безпосередньо пов'язана зі справою Гонгадзе", говорить вдова журналіста.

Мирослава висловила занепокоєння з приводу того, як прокуратура вчинить зі свідченнями підполковника міліції у відставці Ігора Гончарова, який у своїх посмертних заявах називає імена осіб, причетних до вбивства. Дані свідчення про виконавців злочину, на думку Гонгадзе, є "особливо важливими доказами у справі, оскільки тільки в комплексі із записами майора Мельниченка відтворюють повну картину злочину - від його замовлення до виконання".

Заяву генпрокурора Піскуна про чергову експертизу плівок Мельниченка Мирослава Гонгадзе назвала спробою нівелювати значення основних доказів у справі.

"Черговими заявами про необхідність нової експертизи записів майора Мельниченка Генеральна прокуратура намагається нівелювати значення основних доказів у справі. Автентичність записів вже була визнана експертами ФБР та народними депутатами України, які підтвердили зміст та час своїх розмов з президентом, що містяться на записах", наголосила Мирослава.

Вона також зазначила, заяви генерального прокурора України дозволяють їй зробити висновок, що розслідування вбивства її чоловіка "залишається упередженим та політично заангажованим і здійснюється не в інтересах правосуддя, а в інтересах гарантування безпеки вищого державного керівництва".

Українська правда

Читайте також:

ПІСКУН: СВІДЧЕННЯ ГОНЧАРОВА ВИВЕЛИ НА УБИВЦЬ ГОНГАДЗЕ?

ПІСКУН ОГОЛОСИВ У РОЗШУК ТРЬОХ УБИВЦЬГОНГАДЗЕ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...