Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Школярі хочуть бути схожими на Кучму, а не на Ющенка

Вівторок, 9 вересня 2003, 15:17
Харківські старшокласники не бачать в українських політиках прикладів для наслідування, однак більше половини з них вірить у можливість впливу молодіжних громадських організацій на політичну ситуацію в державі.

Про це свідчать результати традиційного анкетування-акції "Перший раз, як у перший клас", проведеного обласною організацією "Комітет молодих виборців України" (КМВУ).

67% опитаних заявили в анкетах, що ніхто з політичних лідерів країни не є для них прикладом.

Серед тих політиків, у кому школярі все-таки побачили приклад для наслідування, симпатії розподілилися таким чином: 8% респондентів своїм прикладом бачать президента України Леоніда Кучму, 5% - лідера блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка, 4% - главу БЮТ Юлію Тимошенко. Ще для 3% опитаних старшокласників прикладом для наслідування є екс-прем'єр-міністр України Павло Лазаренко.

Що стосується рівня впізнаваності школярами політичних партій, то тут найбільш часто називалися Соціал-демократична партія (об'єднана), Партія зелених і Комуністична партія України.

КМВУ також цікавився ставленням учнів до шкільних організацій. Так, 54% респондентів вважають, що відроджувати шкільні організації на зразок піонерських не варто, а за їхнє відтворення виступає 28% опитаних.

У можливість впливу молодіжних громадських організацій на політичну ситуацію в державі вірять 56% старшокласників, не вірять - 31%. Однак при цьому лише кожен 20-й респондент назвав хоча б одну молодіжну організацію.

Основна мета акції полягала в підготовці учнів старших класів до першого в їхньому житті волевиявлення, освіті в питаннях виборчого законодавства. Старшокласників інформували про їхні виборчі права і процедуру голосування.

Як констатували в КМВУ, рівень суспільно-політичної інформованості випускників шкіл залишається недостатнім, тому необхідно приділяти більше уваги підготовці молоді до перших в їхньому житті виборів як на державному рівні, так і на рівні різних суспільно-політичних сил.

Як повідомили в штаб-квартирі КМВУ, опитування проводилося 1 вересня в 10-ти школах Харкова й області серед учнів 10-11 класів. Усього було опитано 343 учні.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування