Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати просять Януковича захистити журналістів від Чорномирдіна

Середа, 1 жовтня 2003, 11:31
Верховна Рада підтримала запит до прем'єр-міністра країни Віктора Януковича. Запит стосується вимоги посла Росії в Україні Віктора Чорномирдіна до журналістів вести прес-конференцію, яка відбулася 26 вересня, мовою іншої держави, а також погрози журналістці газети "За вільну Україну".

За запит члена фракції "Наша Україна" Івана Стойка проголосувало 122 депутати з 430, що зареєструвалися у залі.

Парламент також підтримав запит до президента й прем'єра стосовно стану добудови енергоблоку №2 окремого підрозділу Хмельницької АЕС і розвитку 30-кілометрової зони.

За направлення запиту президенту проголосували 286 депутатів з 436, що зареєструвалися. За направлення запиту прем'єрові - 245 з 434.
Запит внесений 10 парламентарями, зокрема, членами фракції Партії промисловців і підприємців і "Трудової України" Сергієм Буряком, членом фракції НДП Віталієм Олуйком, членом фракції Компартії Володимиром Новаком, членом фракції "Наша Україна" Володимиром Шандрою.

Депутати також підтримали запит члена групи "Європейський вибір" Володимира Сивковича до прем'єра, секретаря РНБО, генерального прокурора, голови Антимонопольного комітету. Запит стосується антидержавної й антинародної політики Міністерства транспорту, що складається у фінансуванні іноземної робочої сили за бюджетні кошти.

За запит проголосувало 148 депутатів з 431, що зареєструвалися.
У той же час, депутати не підтримали запит до президента й глави Київської міськради, що стосується правомірності й обґрунтованості будівництва висотного будинку у Маріїнському парку Києва.

Запит пропонували член фракції Соцпартії Валентина Семенюк, член фракції БЮТ Михайло Павловський і член фракції "Наша Україна" Володимир Бондаренко. Запит не набрав необхідної кількості голосів.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування